На утрешния финал за Купата на България ЦСКА-София - "Арда" може да има зрители, заемащи до 50 процента от капацитета на стадион "Васил Левски". Това означава около 22 хиляди души.

Министерството на здравеопазването направи компромис след среща с изпълнителния директор на "червените" Пламен Марков и лидера на агитката на "червените" Иван Велчев-Кюстендилеца. Малко по-късно бе издадена заповед, с която се отварят всички стадиони на 50 на сто от днес, 18 май.

В действащата досега пишеше, че на всеки стадион в България се допускат до 1000 души в сектор на мач. Това означава увеличение с пет пъти за сблъсъка от 19:30 часа в сряда вечерта.

Новината съобщиха Марков и Велчев на излизане от разговор със служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Директорът благодари на Кацаров и добави, че клубът е удовлетворен от решението. Вчера ЦСКА-София излезе с позиция по въпроса.

Допълнителните билети са в продажба още днес. Първоначалните 4000 вече се търгуваха.

Малко над 20 хиляди души (ако на трибуните има толкова) означава, че утрешният финал ще бъде по-посетен от миналогодишния ЦСКА-София - "Локомотив" (Пловдив), на който имаше около 15 000.