Старши треньорът на ЦСКА-София Любослав Пенев не пропусна да направи шоуто си преди утрешния финал за Купата на България срещу "Арда" (Кърджали) на стадион "Васил Левски". Днес той и опонентът му Николай Киров дадоха пресконференции на арената на сблъсъка.

В случая с Пенев не беше брифинг, а нещо друго. Той уж седна с усмивка пред репортерите. За пореден път обаче явно се подразни от снимащите го фотографи и реши с остър тон да ги прикани да се отдръпнат - неговото здраве било по-важно от техните апарати.

Той първо прекъсна водещия пресконференцията, който съобщаваше информация за продажбата на билети, след като по-рано днес здравното министерство разреши доста повече места за феновете.

"Тука малко сте би близко по принцип, започна Пенев и бързо набра скорост в познатия си безпардонен маниер. - Да знаеш, много са ми близко тука щрак-щрак... Назад малко да направим тази тема. COVID, пандемии... малко назад. Вие трябва да спазвате. Два-три метра, вие сте, кво да ви кажа... Има някакви правила и трябва да ги спазваме. Ние не пускаме хора, вие сте тука гъз до гъз. Как да стане?! От тука почват нещата... Чуваме ли се? Назад, ако обичате, минете два-три метра. Ма не ме интересува! Здравето, моето, е по-важно от ваш'те тука снимки, апарати. Трябва да ви е ясно. Моето здраве е по-важно от вашите апарати. Кво е тва?! Целият свят се пази, ние тука - так. Айде малко..."

Това видимо изнерви Пенев още повече. Той "установи", че журналистите "треперят повече от тва" (не довърши от кое). Нататък прекъсваше въпросите и отказваше да отговаря на определени. Нарече ги "глупави". 

"Днес ще бъда много кратък и много лаконичен, да знаете. Така че преценете какви въпроси ще ми задавате", обяви Пенев.

Не отговори на въпрос за съперника - бил "тактически". 

Така от изявата на Пенев информация няма. Жеферсон е "почти" готов за мача. Всички влизат на лагер и не е ясно кои ще останат в групата. Той посочи с пръст фоторепортер и му нареди: Назад!

Бившият номер 9 е доволен, че ще има фенове - така ще бъде създадена истинска футболна атмосфера. Въпреки всичко обаче Любослав Пенев не пропусна да атакува ВАР (ще има и на финала). Той получил информация, според която "съдиите, които са във ВАР-а определят какво ще се случи". Главният рефер нямал думата. Те решавали, не той. Уж в един момент не искаше да говори повече за съдийство (в интерес на истината бе и провокиран от неподходящи питания, бел. ред.), но продължи и отново изказа познати тези.

"Ясно и точно. Ясен, точен, лаконичен и много директен. Аз имам директен подход, да знаете. Предполагам, че сте го забелязали. Вземайте отношение по темите и вие. И ти, където се скри зад телефона специално."

След това Пенев обясни, че готви отбора си да спечели. Според него загубата на ЦСКА-София на миналогодишния финал нямало да повлияе психически от отбора сега. Винаги има победител и загубил, финалът няма как да завърши наравно. Ако паднем, ще си направим изводите и ще продължим, рече Любослав Пенев.

Преди това старши треньорът на "Арда" Николай Киров изрази надежда, че отборът му е подготвен. Тимът на пловдивчанина ще опита да се възползва от слабите страни на съперника и да неутрализира силните му. Няма фаворити, според Киров. Той е бил и печеливш, и губещ на финал (и в двата случая с "Ботев", бел. ред.), затова е на мнение, че фаворит няма.

Отчете, че в тима си има много млади футболисти, но и такива, които са печелили отличието. Този опит ще е от полза, рече наставникът. Киров не се притеснява от това, че ЦСКА-София ще има доста повече фенове. 

"Нашите привърженици са доказали, че са доста верни и ще бъдат с нас", завърши Николай Киров.