"Арда" за първи път в историята си е на финал за Купата на България. Тимът от Кърджали победи "Славия" с 1:0 като гост и такъв е общият резултат от двата полуфинала.

Завръщането на Златомир Загорчич начело на "белите" не донесе успех, сега отборът от столичния квартал "Овча купел" изцяло ще се насочи към битката за оцеляване в Първа лига.

Старши треньорът на "Арда" Николай Киров за трети път е на финал за националния трофей. Той има по един триумф и поражение начело на "Ботев" (Пловдив). Очаква ЦСКА-София или "Лудогорец" - техният реванш е в сряда след 1:1 миналата седмица в София.

Победният гол на ст. "Славия" реализира Алекс Петков в 27-ата минута. Доскоро той играеше в "Левски".

Двата отбора размениха голови ситуации още в първите минути - Спас Делев пропусна за гостите, а Емил Виячки удари греда с ножичен удар.

В следващите минути "Арда" наложи стила си игра, а действията по-често се водеха пред полето на вратаря Светослав Вуцов, който направи спасявания. Така падналият гол бе в реда на нещата, макар и дошъл от статично положение.

В края на полувремето "Славия" получи шанс да изравни - Радослав Кирилов изработи дузпа. Димитър Рангелов не изпълни добре наказателния удар, пък и Иван Караджов уцели ъгъла и се намеси.

Второто полувреме започна подобно на първото, но постепенно "Арда" "приспа" мача, контролирайки темпото. "Славия" не успя да създаде нищо съществено до края и логично загуби.