Как ще работят ваксинационните центрове в някои от големите столични болници след заповедта на служебния здравен министър Стойчо Кацаров от понеделник? С нея дните от понеделник до четвъртък са запазени за имунизацията на хора над 60 г. и с хронични болести. 

"Александровска"

ВАКСИНАЦИОННИТЕ КАБИНЕТИ В УМБАЛ "АЛЕКСАНДРОВСКА" ЩЕ РАБОТЯТ ПО НОВ ГРАФИК, съгласно заповед на здравния министър от 17.05.2021г., съобщават от лечебното заведение.

От понеделник до четвъртък с предимство ще се ваксинират лицата над 60-годишна възраст и лица под 60 години, ако са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря.

Петък, събота и неделя ще бъдат ваксинирани всички желаещи, без ограничения. Налични са всички видове ваксини: "АстраЗенека", "Пфайзер"/"Бионтех", "Модерна" и "Янсен".

Ваксинационните пунктове работят всеки ден от 9.00 до 17.00 ч.

От болницата молят "гражданите под 60-годишна възраст, които нямат от изброените по-горе заболявания, да се съобразят и да се имунизират в дните, предвидени за свободна ваксинация".

УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Имунизацията във ваксинационния пункт, който се намира в двора на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", ще се извършва какво следва:

 Понеделник, вторник, сряда, четвъртък
 Хора над 60 години
 Хора, които са диспансеризирани със следните заболявания: исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания, онкологични заболявания.

Работно време: 8:00 до 16:00 часа
Предварително записване не е необходимо  

Петък, събота и неделя

Всички записали се през единната информационна система

Работно време: 8:00 до 16:00 часа

През цялата седмица ще се извършват и реимунизации на граждани.

 УМБАЛ "Св. Анна"

Променя се и графикът, по който ще работят ваксинационните пунктове в УМБАЛ "Св. Анна"- София АД, съобщават оттам.

От понеделник до четвъртък с предимство ще се ваксинират лицата над 60-годишна възраст и лицата под 60 години, страдащи от придружаващи заболявания.

Петък, събота и неделя ще бъдат ваксинирани всички без ограничения, по реда на записване!

Осигурени са ваксини ("АстраЗенека", "Пфайзер", "Модерна" и "Янсен")

Работното време на ваксинационните екипи е от 08:00 до 19:30 ч.
 
И от това лечебно заведение специално молят гражданите, които са под 60-годишна възраст и без съответните придружаващи заболявания да се съобразят със заповедта на министъра и да предвидят трите дни - петък, събота и неделя за своята ваксинация.

ВМА

Имунизацията във ВМА се осъществява с ваксините на "Модерна", "Пфайзер"/"Бионтех" и "АстраЗенека", съобщават от болницата

В дните от понеделник до четвъртък с предимство ще се ваксинират граждани над 60-годишна възраст, както и лица под 60 г., ако са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря.

Работно време на ваксинационния център на ВМА:

понеделник-петък: 8:30-16:00 часа
събота-неделя: 09:00-12:00 часа

Сертификати за ваксинация срещу COVID-19 за граждани, имунизирани във ВМА, можете да получите на място, в зала №7, или по електронен път, след като изпратите на certificate@vma.bg попълнен следния формуляр, уточняват още от лечебното заведение.