Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският Северозападен университет спечели 33 млн. долара по проект на военното министерство на САЩ за имплант, който ще може да регулира човешкия сън, съобщи Eurekalert.

Имплантът, наречен NTRAIN, ще произвежда пептиди - къси вериги от аминокиселини, които регулират циркадните ритми на човешкия организъм. Но производството не става в самия имплант - вместо това той стимулира околните клетки да произведат пептидите сами.

В момента хора, които имат проблеми със съня - поради разтройство или нередовен работен график - трябва да поемат различни лекарства, които по заобиколен път да постигнат същото.

NTRAIN ще се имплантира в ръката на човек, ще се активира отвън, и ще е настроен така, че да отделя точна доза пептиди, от които ни става сънливо и заспиваме лесно.

Идеята за преносими аптеки не е нова - множество диабетици по света с напреднала форма на заболяването носят диабетни помпи. NTRAIN обаче е не просто резервоар с лекарство, а специфичен тип биоелектронна фабрика, която използва ресурсите на нашите клетки и съответно не се нуждае от презареждане.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.