Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият изпълнителен директор на НАП Румен Спецов е продал стара своя фирма, която в последствие е натрупала задължения към хазната. Преди това е била изрядна в плащанията си към фиска.

Това се посочва в съобщение от НАП, повод за което е публикация в сайта Bird.bg, озаглавена "Новият шеф на НАП продал на сламено лице дял във фирма с 1 млн. дълг към… НАП".

В материала се разказва за фирмата “Гранекс Трейдър” ЕООД, която Спецов е продал през 2016 г. на Данаил Иванов Николов от драгоманското село Яблотина. Само година след като Спецов се освобождава от собствеността си, фирмата “Гранекс” влиза в списъците на големите длъжници на НАП и към момента дължи на фиска цели 1 105 482,76 лв., пише още разследващият сайт.

"По повод постъпили медийни въпроси за наличие на участие в частна фирма на г-н Румен Спецов, изпълнителен директор на Националната агенция за приходите, уточняваме следното:

Румен Спецов придобива фирмата “Гранекс Трейдър” ЕООД след напускане на системата на НАП през 2015 г. Дотогава не е имал дялови участия във фирми. От придобиването на компанията “Гранекс Трейдър” ЕООД до момента на продажбата й през април 2016 г., фирмата не е имала задължения към фиска. Г-н Спецов няма информация, нито би могъл да коментира дейността на фирмата след продажбата й преди пет години", подчертават от НАП в съобщението си.

През 2018 г. Румен Спецов подава декларация за прекъсване на дейността на всички свои фирми в България поради получаването на статут на постоянно пребиваващ в Дубай, ОАЕ, където живее със съпругата си, която работи за голяма международна компания в Дубай.

Спецов е излязъл от управлението на дружествата, в които е имал участие, като е въпрос на дни това да стане видимо в Търговския регистър, подчертават още от приходната агенция.

Коментари

Интересно?

Първо браво на културиста, добро спортно постижение. Второ, този от 5 г не живее в България, работи си в Дубай, не е запознат с теорията и практиката на всички промени в последните години в данъчното законодателство! Дори да е личния фитнес треньор на Черепа, това не е повод да е начело на НАП! Черепа вече владее МВР и НАП!!!

Малките черепчета изплуваха

Не сте виждали мъжка калинка-културист? Ми ето.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.