След няколкогодишна служба като директор на Националната агенция по приходите Галя Димитрова - известна с няколко големи скандала, бе уволнена от поста от служебното правителство. Официалното обяснение - заради системно неспазване на служебните й ангажименти. И ако кадровите смени по върховете на важните агенции в държавата не е изненада, то такава определено беше новият директор на данъчните у нас. Това е Румен Спецов - експерт с над 10 години опит в областта, но и...културист. Нетрадиционното занимание за човек от държавната администрация е толкова застъпено при Спецов, че неговите снимки по бански в традиционните културистки "стойки" излизат на първа страница в Гугъл. 

Кой е Румен Спецов? 

Според правителствената визитка, той е данъчен експерт с над 10 години опит и с фокус върху данъчната политика и законодателството, както и върху защитата на националната сигурност. Започва кариерата си още преди влизането ни в ЕС, когато работи в една от териториалните дирекции на НАП в Добрич. От 2015 г. е "дръпнат" в централното управление в София. Занимава се и с консултантски услуги.

Завършил е две магистратури - в Стопанската академия в Свищов, както и още една - в Академията на МВР. 

И ако това не ви звучи толкова пленяващо, чуйте това. Спецов е лицензирант консултант в сферата на здравословното хранене, истински фитнес инструктур и един от най-награждаваните български културисти. Някои от титлите му - вицерепубликански шампион през 2009, 2014 и 2015 г. и републикански шампион за ветерани 2014 и 2015 г. 

Очаквано тази биография и тази физика предизвикаха вълна от коментари в социалните мрежи. Повечето потребители искрено се забавляват със страничното хоби на Спецов, но има и такива, които очевидно не приемат за нормално шефът на данъчните да е културист. 

Ето и някои от добрите попадения:

Инфлуенсърката Letiashtata Kozzila Erato например коментира, че " човек, който не го е страх да излезе с такива гащи пред хората, нищо не може да го събори. Успех."

Все пак уточнява, че това е положителен коментар и че хобито на Спецов е "жестоко".

Главният редактор на портала "Консерваторъ" Николай Облаков пък пише:

"Предлагам за ново мото на НАП:
"Нека вдигаме гири, не данъци!"

Очевидно не толкова впечатлен е журналистът Явор Дачков, който е оставил коментар, над статията за назначението на Спецов: "Аз мисля, че тази страна трябва да се закрие". 

Интересното е, че под неговия коментар, такъв е написал и бившият външен министър Кристиан Вигенин. Той е подхожда доста по-умерено:

"За да изглеждаш така е нужна желязна дисциплина в тренировките и храненето, както и воля да пренебрегваш изкушения и да се лишаваш от много дребни и по-големи удоволствия от всякакъв характер. Ако работи по същия начин, значи си е точно на мястото."

Разбира се, не закъсняха и т. нар. мемета. В едно от тях неизвестен потребител сравнява "комсомолците от една залязваща партия" и "назначенията на реваншистите", какъвто на шега би трябвало да се пада Спецов.