Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И от ВМРО се сетиха за прекомерното ползване на паркоместа в столицата от държавните институции - и се готвят да внесат такова предложение в Столичния общински съвет. Там те все още са част от управляваща коалиция с ГЕРБ-СДС.

Предложението на "Патриоти за София" е Народното събрание, към което сега има над 180 паркоместа, да се ограничи до 50, като паркингът на "Александър Невски" да се премахне изцяло.

А други институции, като министерства, съдилища, прокуратура и дипломатически представителства ще имат само до 2 безплатни места.

Преди ден независимият Борис Бонев и гражданската организация зад него "Спаси София" представиха друг вариант - до 40% от местата по дадена улица или паркинг да могат да се ползват от институциите и до 20% от местата във всяка подзона да могат да бъдат служебни абонаменти.

Макар да засягат един и същи казус, подходът видно е различен. Нищо не спира институциите да си наемат работни места със служебен абонамент, прехвърляйки част от бюджета си една на друга. 

ВМРО обаче предвижда и да се регламентира по-добре понятието „Зона за сигурност“, като там изрично ще се забранят престоят и паркирането, нещо, което в момента се случва. Ще се премахне и безплатният паркинг пред БНБ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.