Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Шествието на „Безсмъртния полк” по случай Деня на победата, 76 години от края на Втората световна война и победата над нацизма, се провежда в София.

На него участваха членове на Изпълнителното бюро, на Градския съвет и на районните организации на БСП в столицата, общински съветници и народни представители.

С български, руски и съветски знамена както и снимки на загинали руски войници, над 100 души минаха по централните улици на столицата.

"Ден на победата, Ден на Европа. Честит празник", поздрави лидерът на БСП-София Калоян Паргов, цитиран от БГНЕС

Той посочи, че днес е празник всички европейски народи, за целия свят по случай победата над хитлерофашизма.

"Тук празнуват не само Русия, бившият Съветски съюз, но техните съюзници от антихитлериската коалиция като САЩ, Великобритания, Франция. Така, че днес е Ден на почит. Ден на почит и към героите на България от Първа българска армия, които загинаха по бойните полета в последната фаза на Втората световна война. Тук почитаме и всички убити, загинали от тази кафява чума, всички участници в антифашистката съпротива, благодарение на саможертвата, на които се извоюва тази свобода и днешния свят, и днешна Европа е по-различна и в този вид, в който се намира днес", каза Паргов.

Днес е предвидено да бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на съветската армия.

Паргов обясни, че след това ще бъдат положени венци и цветя на още два паметника – на костницата в "Лозенец" и на Паметника на загиналите български войни в последната фаза на Втората световна война в парк "Заимов".

Коментари

....

На част от снимките е приложен много брутален затъмняващ филтър, неясно поради каква причина. Може би да изпъкват лицата на тъмен фон... Иначе обичайно ежегодно събитие. Факт е, че в заключителната фаза на войната загиват около 40 000 наши войници и офицери, освен това по време на нацистката окупация не пращаме нито един войник на Източния фронт и въпреки това не ни признават на страната на победителките, защото далеч преди това Чърчил, Рузвелт и Сталин си поделят зоните на влияние в Европа, без право на отстъпки. Ако Гражданската война в Гърция бе спечелена от комунистите (но САЩ и Великобритания нямаше да го допуснат заради стратегическата позиция на държавата), със сигурност и те щяха да станат част от соц държавите - не че по-късно не построиха свой капиталистичеки социализъм. Добре е да се помни историята и най-вече поуките от нея.

Не прочелия верните книги

Драги не си чел историята, еле пък да я помниш. България е сложена на страната на победените по личното настояване на Сталин, фашистка Италия е на страната на победителите, руските агенти в България, включително и патриарха правят всичко възможно България да не сключи мирен договор с САЩ и Великобритания преди нахлуването на червените орки...

Русоробите

Жалки българомразци са русоробите, национални предатели, както бе казал поета не ме е яд на руските въшки, най ме е яд на българските гниди...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.