От двете страни на двете суперсили - САЩ и Русия, те не искат нищо по-малко от тотална революция... Пълна и незабавна - подробностите нямат значение. 

Китарното чудовище от Rage Against the Machine, Audioslave и др. Том Морело се обедини с момичетата от "Пуси Райът". Естествено, не е никаква новина, че един от най-разпознаваемите китаристи от края на стария и началото на този век е граждански ангажиран в какви ли не каузи - понякога доста причудливи.

За руските "пусита" няма какво ново да кажем - Надя Толоконникова идва дори пред т. нар. МОЧА - Паметникът на Съветската армия в София, където наслага на героите качулки.

Сега музикалният резултат Weather Strike е - съвсем очаквано с брутален китарен риф и още по-извънземно соло. Е, пеенето не е Монсерат Кабайе - и Ани Ленъкс не е, но това е пънк група все пак... 

Може да видите парчето, като следвате линка по-долу.

В изявление, цитирано от therockofrochester.com, Морело не пести хвалби:

"Пуси Райът" са една от най-важните и радикални групи активсти на всички времена. Безстрашното им смесване на изкуство и съпротива е източник на постоянно вдъхновение и за мен е чест да обединим сили по този мощен, революционен път."

На свой ред Толоконникова заяви: 

"И за двама ни с Том политиката винаги се е преплитала в музиката като двете стрени на Лист на Мьобиус. За мен е чест да си сътрудничим и да бъдем приятели с Том. Чувствам се силна, заредена, подкрепена, видяна, уважавана, когато работя с Том. Чувствам, че заедно формираме добра част от революционната армия на изкуството, истински съюзници и другари."

Пънкарката споделя още мечтата си да направи от сградата на КГБ (сега ФСБ) някой ден музей, в който да се разкриват тъмните страни от историята на Русия.

"Ще го направя, когато Путин не е вече на власт", заканва се Толоконникова.

Иначе рокизданието отбеялзва, че въпреки световната си слава "Пуси Райът" никога не са издавали студиен албум. Това ще се промени по-късно тази година, когато се очаква първият им дългосвирещ трак.

А пък Том му предстои световно турне с възкръсналите Rage Against the Machine.

Защо пък обаче да не си го припомним с Audioslave (което не беше нищо друго освен тримата от Rage заедно с разкошния Крис Корнел).