"Манчестър Сити" е на финал в Шампионската лига за първи път в своята история. Почти сигурният първенец на Англия довърши "Пари Сен Жермен" на полуфинал - 2:0 и общо 4:1.

"Гражданите" ще научат съперника си в сряда - "Челси" или "Реал" (1:1 в първата среща). Любопитно е, че "Сити" и лондончани ще спорят във Висшата лига през уикенда.

Риад Марез реализира и двата гола и доближи клуба до реализирането на голяма мечта. "Сити" едва за втори път стига до финал на евротурнир, предишният случай бе за КНК през 1970 г.

Марез откри в 11-ата минута с добавка, като при акцията огромен принос имаше вратарят Едерсон, извел по брилянтен начин Зинченко по левия фланг. Малко след това Маркиньос удари греда в опит да изравни. Последваха опасни изстрели на Анхел ди Мария и Андер Ерера.

След почивката "Сити" бързо успя да укроти устрема на гостите. И в 63-тата реши всичко с втори гол на Марез, много сходен с първия като начин на градене на контрата и завършек.

Пет минути след това Ди Мария първо посегна да удари опонент, а след това го настъпи и получи червен картон. Парижани и в първия мач доиграха с човек по-малко. За кратко на терена стана горещо, имаше нерви и от двете страни. А Неймар и компания можеха да завършат с още изгонени заради брутални нарушения в последните минути. Ненужно и грозно, но и много показателно.

До края "небесносините" не изпуснаха контрола, а това, което изпуснаха е разгром, но пък не им бе нужен. Фил Фоудън удари греда, имаше и още няколко ситуации пред Кейлор Навас.

"Пари Сен Жермен" отново се размина с голямата си цел - заради липса на зрялост, психическа устойчивост и отборен дух. Килиан Мбапе не игра, той пътува до Англия контузен и не е успял да премине успешно фитнес тест. А Неймар за пореден път бе почти незабележим в мач, в който би трябвало да се прояви като лидер и характер.

"Манчестър Сити" е близо до "требъл", след като вече вдигна Купата на Лигата в Англия.