"Манчестър Сити" мечтае за първи в историята на клуба финал в Шампионската лига след 2:1 като гост на "Пари Сен Жермен" в първия полуфинал.

Гостите демонстрираха завидна ефективност, наказвайки груби грешки на френския тим след почивката.

Маркиньос откри в 15-ата минута с глава, а първото полувреме бе добро за парижани. В 64-ата Кевин де Бройне изравни като от нищото в ситуация, при която центрира на свой съотборник, но вратарят Кейлор Навас подцени ситуацията и топката го изненада.

В 71-ата Риад Марез направи 2:1, като при шута му от свободен удар се пропука стената на "Пари Сен Жермен".

Малко след това задачата на тима на Маурисио Почетино стана още по трудна - в 78-ата директен червен картон за нарушение получи Идриса Гей.

Реваншът е идната седмица.

През първата част се игра прекрасен футбол на "Парк де Пренс". А планът на домакините сработи. Те неутрализираха своя съперник с преса в средата на терена, а в атака можеха да бъдат по-ефективни, в няколко ситуации малко не стигна да огорчат "гражданите" поне още веднъж.

"Сити" достигна до само една добра възможност, при която Фил Фоудън шутира, но Навас спаси.

Двубоят вървеше в това русло и след почивката - до гола на Де Бройне. ПСЖ продължи да контраатакува опасно, но след 1:1 всичко се промени. Бързо дойде обратът, а и изгонването на Гей.  Домакините се изнервиха и рухнаха.

В последните 15 минути срещата се доиграваше под контрола на "Манчестър Сити".