Другарки и другари,

Що за безобразие?

Нали тази власт с кръв сме я вземали и само с кръв ще я дадем!

Защо ще се връща мандатът ей така, без нищо?

Немедлено другарката Корнелия Нинова трябва да проведе среща с Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ. За място на срещата най-подходящ е кабинетът на Иван Гешев.

Преговорите между тримата, под методическото ръководство на четвъртия,  биха протекли гладко и бързо.

Ние сме системните партии, на нас се крепи системата. Може да имаме различия, но по най-важните въпроси винаги сме с национално отговорна позиция.

В 43-ия парламент неколцина соросоидни анархо-либерали искаха да посегнат на най-милото ни - недосегаемостта на главния прокурор. Тези три партии решително им се противопоставихме.

В 44-ия парламент тези три партии, в сговор и консенсус, излъчихме свои хора във ВСС, които след това до голяма степен избраха новия главен прокурор - въпросният Гешев, в чиито кабинет ще текат консултациите.

Намерихме подходяща работа и за бившия главен прокурор Сотир Цацаров - шеф на КПКОНПИ. Неговият кабинет също би бил подходящ за подобни консултации. А той самият също би бил добър за методически ръководител.

В настоящия 45-и парламент соросоидните анархо-либерали също се опитаха да ударят Гешев, като искаха само той да подлежи на парламентарен контрол. Е, отново не им се получи.

По едно време същите тия щяха да правят комисия за "Росенец", летния сарай на Ахмед Доган. Тогава направо бламирахме парламента.

Вярно е, другарки и другари, че изневерихме малко на системата, като подкрепихме закриването спецсъда и спецпрокуратурата. Това обаче се случи на първо четене в правна комисия. До второ четене в пленарна зала със сигурност щяхме да се поправим, както се е случвало неведнъж.

Да не говорим колко добре ГЕРБ обслужва матушка Русия с балкански потоци и по някои други теми.

Няма защо да се лъжем, другарки и другари. Ние, системните партии, спечелихме последните парламентарни избори. В крайна сметка имаме 148 депутати. А ония, дето цяла година протестираха срещу нас - само 92.

Протестът искаше оставката на Борисов и Гешев. Дадохме скъпа жертва в лицето на Борисов, но Гешев е все така непоклатим и продължава да има мнозинство в народното събрание.

Така че да бъдем на висотата, която изисква от нас историческият момент. Пък пленумът винаги може отново да се събере и да санкционира новите решения. Така де, някои от членовете му ще станат министри все пак.