Дни след триумфа срещу "Лудогорец" за Купата, ЦСКА-София загуби от "Царско село" с 1:2 като гост в Първа лига. Домакините стигнаха до ценни три точки с гол на капитана си Реян Даскалов в добавеното време на двубоя, а около час "червените" бяха с човек по-малко.

ЦСКА-София все още е без победа в шампионата под ръководството на Любослав Пенев - заради наказание той не водеше тима си от скамейката. А "Царско село" е отборът, на който бе начело преди да се завърне на "Българска армия".

"Царете" се отдалечиха от зоната на изпадащите и са в битката за седмото място, даващо право на бараж за евротурнирите. А "червените" са трети и на пет точки от втория "Локомотив" (Пловдив), който в четвъртък измъкна 1:0 срещу "Монтана". До края на редовния сезон остават два кръга.

ЦСКА-София излезе с променен състав на терена над столичното околовръстно шосе. И началото не бе добро за фаворита - Петър Занев направи дузпа, реализирана от Димитър Костадинов за 1:0. А защитникът получи жълт картон.

В 34-ата Занев спря с нарушение откъсващия се Стефанович и получи ново предупреждение, което означаваше и червен картон. Националът дълго протестираше решението на съдията Радослав Гидженов, но от видеоповторенията се видя, че извършва фаул, а атакуващият футболист се насочва към вратата.

След почивката не се случваше нищо интересно. Домакините добре контролираха двубоя. В края обаче интригата се завърна. В 75-ата Бисмарк Чарлс изравни с глава след центриране на Греъм Кери.

Гостите обаче не съумяха да осъществят финален натиск. Напротив - играта се пренесе пред тяхната врата и в 90-ата Даскалов с чудесен удар отдалече матира Густаво Бусато - 2:1.

Вчера "Арда" победи "Берое" с 1:0, а до последния мач в кръга в шест двубоя са отбелязани едва шест гола.