Любослав Пенев няма да води ЦСКА-София в два мача от скамейката заради наложено наказание от дисциплинарната комисия на БФС.

Санкцията е заради поведението на наставника на полуфиналния реванш за Купата на България срещу "Лудогорец" в Разград - 2:1.

В края на срещата Пенев скочи на Алекс Сантана от домакините, фаулирал грубо Митко Митков. Съдията Георги Кабаков изгони Пенев от пейката, като вдигна и още два червени картона - на Сантана и Иван Турицов (и него заради свадата край страничната линия).

Заради това бившият №9 получава един мач. И още един по доклад на длъжностните лица, тъй като след последния сигнал навлезе на терена да потърси сметка на пловдивчанина. Той няма право на това, тъй като веднъж вече е бил изгонен и трябва да е на трибуните или в съблекалнята.

Отделно от това вербалната му реакция срещу Кабаков бе остра.

Пенев ще пропусне срещите с "Царско село" и "Монтана", но ще е на линия за двубоя с "Левски" - последен от първата фаза на шампионата.

В неделя "червените" ще са без четирима титуляри, получили картони (някои натрупани). Освен Турицов наказания ще изтърпят Юрген Матей, Брадли Мазику и Тиаго Родригеш.

Двама са санкционирани в "Лудогорец" - Алекс Сантана и Драгош Григоре.

А и днес еуфорията в ЦСКА-София продължава. Тимът изнесе силен мач, отново елиминира "Лудогорец" за Купата и ще спори срещу "Арда" за отличието. Това е първи финал в треньорската кариера на племеника на Димитър Пенев.