ЦСКА-София отново надигра, но този път и победи "Лудогорец" - 2:1 в полуфинален реванш за Купата на България в Разград. Резултатът в първата среща бе 1:1.

Енрике Рафаел откри в 3-тата минута, а в 36-ата асистира на Георги Йомов за 2:0. Принос и в двете ситуации имаше Жорди Кайседо.

За около 60 минути "червените" играха почти перфектно, напълно неутрализираха съперника си и правеха каквото си поискат в атака - най-вече по фланговете - от левия паднаха и двата им гола при идентични ситуации.

Още от началото пролича разликата в настройката - едните бяха пределно мобилизирани и с добър план как да стигнат до успеха, докато другите изглеждаше отпуснати. Може би подведени от развоя в предишния мач между двата тима на същия стадион - за първенство.

Мено Кох стреля към вратата на "Лудогорец" малко след 1:0, а след това вратарят на "зелените" Кристиян Кахлина като по чудо изби удар на получилия контузия Тиаго Родригеш.

След почивката Кахлина отново демонстрира завиден рефлекс - при шут на Йомов. В последния половин час гостите се поогънаха и допуснаха да бъдат застрашени на няколко пъти, но това бе крайно недостатъчно за "Лудогорец".

Елвис Ману намали резултата в 72-ата минута. Малко преди това Кирил Десподов удари греда и не успя да преодолее Бусато отблизо, а вдъхновен от играчите пред себе си, "червеният" страж не позволи на "орлите" да направят повече. Стабилен бе при удари, набези и центрирания.

Човекът със заслуга обаче да има интрига в края е Кахлина, който имаше страхотни спасявания, както при 0:1, така и при 0:2.

В края срещата бе белязана с напрежение, сблъсъци и червени картони - типично за мач между двата тима. В 84-ата Алекс Сантана влезе брутално в краката на резервата Митко Митков (добре, че не получи тежка контузия) и край страничната линия се заформи разправия, тъй като Любослав Пенев потърси сметка на бразилеца.

Съдията Георги Кабаков вдигна червен картон на Сантана, изгони Пенев, а също така и Иван Турицов от ЦСКА-София - заради втори жълт.

Финалният щурм на "Лудогорец" не донесе нищо, а Любослав Пенев, както и с "Царско село", отново се справи с шампионите - тактически, а явно и като мотивация.

ЦСКА-София за втора поредна година е на финал за националния трофей. През миналата отстъпи пред "Локомотив" (Пловдив) с дузпи. Съперник сега е "Арда" (Кърджали), който снощи елиминира "Славия". 

Предводителят на "Арда" Николай Киров е на трети финал за Купата, а Пенев - на първи като треньор.