ЦСКА-София изпусна "Лудогорец" в първи полуфинал за Купата на България - 1:1 на стадион "Българска армия". Тиаго Родригеш вкара с поразяващ удар в 77-ата минута. В 83-тата Каули Оливейра изравни след центриране от фаул.

От 60-ата "Лудогорец" игра с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Бърнард Текпетей. Реваншът в Разград е след седмица.

Това бе дебют за Любослав Пенев при поредното му завръщане на "Армията". Двубоят премина при почти снежни условия. Малко по-добри от тези, при които "Царско село", начело тогава с Пенев, направи 1:1 с "орлите" за първенство наскоро.

Той смени схемата на игра на ЦСКА-София - от 3-5-2 на 4-2-3-1, като и обликът на тима бе по-офанзивен. В титулярния състав бе върнат Иван Турицов и той бе единственият българин от 22-мата на терена с първия съдийски сигнал на Волен Чинков. Чак през второто полувреме в игра се появиха Георги Йомов за домакините и Кирил Десподов за гостите. И двамата с решаващо участие за головете.

В самото начало двата отбора застрашиха по веднъж вратите след грешки при изнасянето на топката - пресирането в тези ситуации даде резултат.

Първо Текпетей атакува Густаво Бусато, а след това и Джером Синклер - Кристиян Кахлина.

Нататък преобладаваше предпазливостта. Постепенно "червените" наложиха нещо като надмощие. По-често атакуваха и опитваха удари и центрирания, но само веднъж Кахлина трябваше да лови топката при изстрел с глава на Жорди Кайседо.

"Лудогорец" сякаш прие поддържаща роля.

Много по-интересно стана след почивката, когато първо Иван Турицов пресече голова акция на Елвис Ману от "зелените". Веднага след това Енрике Рафаел изтърва най-чистото положение от началото, след като проби отляво, но шутира слабо и Кахлина изби.

От ъгловия удар Амос Юга не уцели вратата. В 60-ата минута Текпетей доста глупаво фаулира устремилия се напред Синклер и бе изгонен.

ЦСКА-София, който поначало бе по-деен от 46-ата, засили натиска и започна да свива обръчи пред вратата на гостите. Така стана 1:0, а при гола на Тиаго заслуга има резервата днес Йомов, направил рейд отдясно.

"Червените" има за какво да съжаляват - малко след попадението, Жул Кейта излезе сам срещу вратаря на "Лудогорец", но пропусна, стреля слабо.

Това бе наказано от Каули, реализирал след лошо подреждане в защитата на домакините. Асистира му Десподов с центриране отляво от свободен удар в 83-тата.

ЦСКА-София опита поне да вземе победата, но без успех. Така "Лудогорец" се сдоби с гол на чужд терен за реванша. Другият полуфинал - между "Арда" и "Славия", също завърши наравно, но 0:0.