Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Генералният директор на БНР Андон Балтаков изпрати писмо до премиера Бойко Борисов заради намаляването на бюджета на общствената медия с близо 450 000 лева. Като мотиви за орязването са посочени държавни разходи заради пандемията, съобщи БНР.

Там той пита защо бюджетът на общественото радио е намален, докато в същото време е одобрен трансфер към Българската национална телевизия (БНТ) от 20 милиона лева за покриване на просрочени задължения, и трансфер към Българската телеграфна агенция от 2 750 000 лева. 

Генералният директор на БНР предупреждава, че намаляването на средствата за капиталови разходи заплашва да постави радиото в неадекватна за обществото позиция, тъй като ще забави дигиталното развитие и обновяването на техниката за излъчване. Балтаков определя подобна политика спрямо БНР като "тенденциозна и преднамерена". 

 
И посочва, че радиото е журналистическата организация с най-голямо доверие в обществото, а в условията на криза ръководството на обществената медия успява да изчисти над 5 500 000 лева дефицит. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.