"Пари Сен Жермен" си върна на "Байерн" за поражението на финала на Шампионската лига през миналата година, въпреки че загуби днес. Германският тим е детрониран, след като спечели с 1:0 в Париж. Резултатът в първия мач бе 3:2 за ПСЖ. Важи правилото за повече отбелязани голове на чужд терен.

Ериск Максим Чупо-Мотинг вкара в 40-ата, а през първата част гостите създадоха повече чисти положения.

Неймар пък удари две греди преди почивката. И пропусна поне още два пъти да огорчи Мануел Нойер. Не се повтори спектакълът от Мюнхен, най-вече заради по-постната втора част. 

"Пари Сен Жермен" чака "Манчестър Сити" или "Борусия" (Дортмунд).

В другия мач ситуацията е сходна - "Челси" и "Порто" направиха 0:1 в Севиля и този резултат се оказа достатъчен за лондончани, които са на полуфинал с общ резултат 2:1.

Тареми донесе поне утешителна победа за португалския отбор в добавеното време. 

"Челси" ще спори за място на финала в Истанбул срещу "Реал" (Мадрид) или "Ливърпул". Останалите четвъртфинални реванши са в сряда.

Пак стана вълнуващ мач между ПСЖ и "Байерн". Преди почивката головите възможности се редуваха една след друга пред двамата вратари. Двубоят отново бе фестивал на атакуващия футбол - особено до антракта.

Домакините можеха отрано да поведат - Килиан Мбапе и Неймар пробваха късмета си. А "Байерн", лишен и днес от Роберт Левандовски, натисна. Кейлор Навас бе подложен на обстрел от половината отбор на баварците.

Междувременно Неймар продължи да се разминава с гола, а в 32-ата френският състав бе ощетен заради неправилно маркирана засада на Мбапе.

Неймар пробва напречната греда в 37-ата, после в 39-ата и лявата, когато беше сам срещу Нойер. И "Байерн" наказа това - неособено сръчният Чупо-Мотинг най-сетне се ориентира добре и добута топката в мрежата при поредната обсада.

Баварците опитаха бърз нов удар, но Кейлор Навас се намеси при опити на Давид Алаба и Лерой Сане.

Второто полувреме започна с... шанс за Неймар. Неоползотворен. А "Байерн" отново взе нещата в свои ръце. Томас Мюлер и Сане се разминаха с 2:0. Френският хегемон трайно заложи на контри. Гол на Мбапе не беше зачетен заради засада.

Краят бе добър за "Пари Сен Жермен", който отново се насочва към трофея, липсващ му за голямото величие. По-сходен начин бе елиминиран и тимът на "Барселона".

В Севиля пък, където се игра и първият двубой, "Порто" опита да притесни "Челси", но пресата му свърши работа само дотолкова, че да се получи битка. В края "драконите" изтръгнаха победа за престиж - 1:0. Лондончани свършиха основната работа преди седмица - 2:0.