"Пари Сен Жермен" надви "Байерн" (Мюнхен) с 3:2 в един от най-интересните четвъртфинали на Шампионската лига. Това бе повторение на финала от миналата година.

Шоуто на "Алианц арена" не разочарова. Гостите поведоха набързо с 2:0, домакините изравниха, но Килиан Мбапе имаше думата последен.

В другата двойка нещата изглеждат доста по-ясни - "Челси" победи "Порто" с 2:0 в Севиля и е доста по-спокоен за реванша.

"Байерн" беше в серия от 19 мача без загуба в турнира и днес можеше да изравни рекорд на "Манчестър Юнайтед", но парижани попречиха това да се случи. За последно германският властелин падна през 2019 г. у дома - на осминафинал от "Ливърпул", който после вдигна трофея.

Тази вечер още началото показа какво очаква зрителя. Ерик Максим Чупо-Мотинг, на когото се падна незавидната роля да замести Роберт Левандовски, удари греда. Това стана във 2-ата минута.

Секунди по-късно Неймар изработи гола за 1:0 на Мбапе.

В следващите минути "Байерн" подложи ПСЖ на канонада. Чупо-Мотинг, Томас Мюлер, Бенжамен Павар и т.н. създадоха работа на Кейлор Навас, а той отново защити името си.

В 28-ата Неймар даде нова асистенция - близка до гениалността, за капитана Маркиньос, който удвои. Малко по-късно се контузи и бе заменен. Отлична ефективност за тима на Маурисио Почетино.

Все пак в 37-ата Чупо Мотинг най-сетне сполучи пред гола - 1:2. "Байерн" продължи да напада по всички фронтове, но и ПСЖ контраатакуваше опасно.

В 60-ата упорството на актуалния европейски шампион доведе до изравняване - Томас Мюлер реализира с глава.

Надеждата на баварците обаче бе попарена малко след това - Мбапе намери пролука между краката на Жером Боатенг и направи Мануел Нойер безпомощен - 3:2 в 68-ата.

Това не спря домакините, като особено критични за ПСЖ бяха последните минути, но гостите оцеляха. Все пак шансовете на "Байерн" не са за подценяване. В такива случаи това е тимът, който най-малко трябва да бъде отписван.

"Челси" не остави съмнения, че е по-силен от "Порто", пък и се възползва от неутралния терен в Севиля.

Мейсън Маунт откри в 32-ата, като изнесе поредния си силен мач. Пет минути преди края Бен Чилуел направи 2:0. Реваншите са идната седмица, като двата тима отново ще играят на ст. "Рамон Санчес Писхуан".