Първата битка между два от гигантите в Шампионската лига - "Реал" (Мадрид) и "Ливърпул", бе спечелена от испанския колос - 3:1. Двубоят на ст. "Алфредо ди Стефано" предложи зрелище, като головете можеха да бъдат и повече.

"Манчестър Сити" измъкна 2:1 срещу "Борусия" (Дортмунд) у дома в другия първи четвъртфинал.

За реваншите остава интрига и за двата сблъсъка.

"Реал" постави "Ливърпул" в трудна ситуация преди почивката, особено от средата на първото полувреме. В 27-ата минута Винисиус бе изведен на чиста позиция от Тони Кроос и откри резултата.

В 36-ата резултатът стана 2:0 след груба грешка на Трент Александър-Арнолд, наказана от Марко Асенсио. "Червените" са късметлии, че губеха само с две попадения, пропуски направиха голмайсторите. А съдията можеше да отсъди дузпа при акция на Карим Бензема - ситуация е спорна.

"Ливърпул" се пробуди след антракта, възползвайки се и от временно отпускане на домакините. Мохамед Салах намали в 51-ата, а заслугата за гола е най-вече на Диого Жота, който проби и отправи удар.

"Реал" на свой ред реагира и след няколко добри атаки си върна аванса от два гола. Винисиус простреля още веднъж Алисон след отличен пас на Лука Модрич в 65-ата.

До края на срещата голове можеха да паднат и в двете врати. В последните минути "лос меренгес" се прибраха, но гостите този път не ги застрашиха сериозно.

"Ливърпул" е наваксвал много по-тежки пасиви на "Анфийлд", но не може да разчита на публиката си, пък и домакинската му форма този сезон е кошмарна.

А "Реал" вече мисли за битката с "Барселона" в събота в Ла Лига.

В Манчестър резултатът, а и развоят може да са изненадали мнозина. Очакваше се "Сити" да спечели по-убедително.

Кевин де Бройне вкара в 19-ата минута (горе). Имаше дълго разглеждане на ВАР за дузпа в полза на "гражданите", но съдията реши да не я присъди. Стигна се и до още една спорна ситуация. Английският тийнейджър Джуд Белингам вкара изравнителен гол, който не беше зачетен заради нарушение в атака. Доста дискусионно. 

В 84-ата Марко Ройс направи за 1:1 при брилянтна акция на гостите, но в 90-ата Фил Фодън осигури макар и минимална победа за "Манчестър Сити".

Преди това и двата отбора имаха добри атаки, при които пред вратите ставаше горещо.

В сряда са мачовете "Байерн" - ПСЖ и "Порто" - "Челси".