Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Боби Михайлов си подаде оставката като президент на БФС на 18 октомври 2019 г. след позорния мач между националните отбори на България и Англия, който бе запомнен с расистките прояви от трибуните на "Васил Левски" срещу чернокожите футболисти на гостите.

Но за всички бе ясно, че недостойното поведение на няколко десетки зрители бе най-малкият проблем в българския футбол. Мачът между България и Англия завърши със съкрушителния резултат 0:6 и новината, че сме били унижени на собствен терен не се превърна в тема за дискурс, не толкова заради грозното петно на расизма, а по-скоро защото никой и друго не е очаквал от играта на терена на нашите.

Истината е, че години нивото на българския национален отбор и на местното първенство устойчиво запада. Затова оставката на Михайлов бе възприета от мнозина за първия повей на промяната.

Но почти година и половина по-късно начело на БФС все още стои временният шеф Михаил Касабов. Все още на власт е режимът на Четвъртите в света от САЩ '94, като някои от тях дори обмислят да се кандидатират за освободения от Боби Михайлов пост.

Последната странност - БФС планира да организира два конгреса в рамките на 8 месеца, като всеки един от тях ще бъде на стойност над 400 000 лева. Защото имаме пари в излишък за детско-юношеския футбол явно...

Какво се случва в БФС? Ще успее ли Димитър Бербатов "да пресуши блатото"? Кой носи вина за загубите от Швейцария и Италия и предизвестеният провал да се класираме за финалите на поредно Световно първенство?

Тези и много други въпроси коментират спортният редактор на Клуб Z Валентин Маринов и Христо Римпопов в 27-ия епизод на Z-Каст:

 

Можете да слушате Z-Каст в Spotify, Google Podcasts, TuneIn, Apple Podcasts.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.