В неделя в България се провежда националният шампионат за зебри, който ще определи представителки на кои отбори или индивидуални състезателки ще пасат през следващите четири години на ларгото в Триъгълника на властта.

За състезанието тази година се класираха 30 автентични и смесени отбора, както и две индивидуални регионални състезателки. Регламентът предвижда достъп до пасището в двора на бившия Партиен дом да получат онези атлетки, които преминат бариерата от 4 км в час.

Както винаги при подобни състезания, Клуб Z ще ви направи свидетели на всички етапи от надбягването, като ще отбелязва драматичните развои през целия ден.

Ще следим за вас надпреварата за онези от зебрите, на които букмейкърите дават най-големи шансове да стигнат до финала, благодарение на четири оторизирани спортни агенции. Ще ви съобщаваме и резултатите за още една състезателка, която според букмейкърите няма да натрупа сериозен аванс. Тя няма да участва в крайното класиране за купата – на нея ще заложат онези зрители, които не харесват нито една от другите зебри в шампионата.

Ще ви съобщаваме и колко зрители са се събрали на хиподрума в неделя, когато се очаква времето да е мрачно и дъждовно и според прогнозите е възможно много хора да останат у дома. Спортните агенции предполагат, че ще бъдат заети едва под 50 на сто от местата.

Вижте кои са състезателките, чиито резултати ще следим:

Светлосиня зебра – трупала опит, тичайки напосоки след джипка по магистралите, но убедена, че се движи вдясно на хиподрума;

Червена зебра - най-старата участничка, опираща се на стогодишни традиции в бягането – движи се вляво и само на Изток;

Сива зебра – най-младата бегачка с първо участие в националния шампионат, дълга и гласовита, със собствено шоу;

Лилава зебра - състезателка с голям опит, умее да скача през обръчи, в този шампионат опитва да не реагира на името #Кой;

Тъмносиня зебра – демократка по природа, малко непохватна в груповата дисциплина, но тича вдясно и винаги на Запад;

Черно-червена зебра - маскирана като войвода, претендира, че тича към Скопие, но винаги финишира в Москва;

Отровнозелена зебра – стара състезателка с кюстендилски корени и трио жокеи, иска да тича изправена;

Жълта зебра - бегачка, която не харесва на никого, но този път едва ли ще тича бързо, а и не участва в класирането.

Междинните резултати за състезанието ще обновяваме през целия ден и ще можете да ги проследите на сайта www.clubz.bg.