160 класически музиканти от цял свят се събраха онлайн и направиха невероятно изпълнение на един от най-разпознаваемите хеви метъл хитове в историята - Fear of The Dark на „Айрън Мейдън“.

Събитието е организирано и дирижирано от шведа Улф Ваденбранд, посочва zrockradio.bg.

Той е известен с работата си като диригент на Шведския симфоничен оркестър, както и като основен гост-диригент на Руската филхармония.

Рокмедията цитира и маестрото:

„В това парче просто има всичко - от нежни мелодични линии до много енергия и здраво темпо. Това е една магическа подредба, която отприщва енергията на оркестъра, така че да постигне фантастичен звук. „Айрън Мейдън“ просто са създали прекрасна песен, която пасва перфектно на симфоничния оркестър и неговия тембър.“

Изпълнението е много интересно. Десетина музиканти свирят на живо с диригента, но всички останали са онлайн от своите домове. Въпреки това мелодията е в абсолютен синхрон и звучи невероятно.

Улф Ваденбранд допълва:

„Много от моите колеги по света в момента не могат да свирят заедно, не могат и да свирят пред публика. Така че аз просто се обърнах към прекрасните си колеги, за да видим дали не можем да изсвирим нещо заедно. Искам дебело да подчертая колко важни са музиката и културата в тези трудни времена. Музиката те кара да се чувстваш добре, да се развиваш.

Ние трябва да покажем на света, че сме нужни, че трябва да продължим да свирим.

Събрал съм хора от всякакъв калибър – от световен клас музиканти и отлични музикални педагози до талантливи аматьори и студенти от различни училища по цял свят. Искам да покажа колко ценно е многообразието и да подчертая, че всеки е важен в музикалната екосистема.“