Ивайло Петев, който от началото на годината е селекционер на Босна и Херцеговина, получи подкрепа от две от звездите на тима след първите два мача от световните квалификации.

Тимът направи 2:2 като гост на Финландия, а снощи падна от Франция с 0:1 у дома, но Петев не беше на скамейката, тъй като е заразен с COVID-19.

Един Джеко („Рома“) и Раде Крунич („Милан“) казаха добри думи за българина пред местните медии. Назначението на Петев през януари бе съпроводено от критики и недоверие от страна на журналисти, анализатори и запалянковци. Той бе избран в конкурс, в който спореше с още неколцина специалисти, предимно местни.

„Петев е най-добрият селекционер, когото съм имал. Той беше посрещнат по начин, който не заслужаваше. Тази вечер играхме за него“, заяви Крунич, цитиран от Sportal.bg.

„Съжалявам, че Петев не беше с нас, защото той ни подготви много добре за самия мач и ние го изиграхме по отличен начин. Ако беше тук, щеше да ни даде допълнителни сили“, заяви пък Джеко. 

Сайтът Reprezentacija.ba отчита, че никой друг селекционер не се е радвал на такова признание досега от страна на футболистите.

„Това може би не трябва да се приема като изненада, защото след Чиро Блажевич Петев е треньорът с най-голям опит в националния тим. Освен това той е специалист, чийто път винаги е бил труден“, пише изданието.

На Ивайло Петев бе поставена задача да класира отбора на световното или поне на следващото европейско. На представянето си той призова да бъде съден по резултатите, а не предварително.

По пътя към Мондиал 2022 Босна и Херцеговина е в група с изявен фаворит (Франция) и поне три равностойни отбора. „Петлите“ са начело със 7 т., Украйна има 3 (от три равенства), Финландия - 2 (мач по-малко), Босна - 1 (също) и Казахстан - 1 (отново от две срещи).