Северна Македония би Германия с 2:1 насред Дуисбург и това е най-голямото събитие на световните квалификации в Зона Европа поне в първата им фаза тази пролет.

Днес се играха последните мачове и в тях отново се стигна до резултати, даващи поводи за размисъл. Както в началото на надпреварата преди дни.

Група В

Испания победи Косово с 3:1, а гостите намалиха резултата в 70-ата минута, но иберийците бързо си върнаха аванса.

Гърция и Грузия пък направиха 1:1, като и двете попадения са дело на гостите - първо автогол, а след това изравнителен в 76-ата и 78-ата.

Испания води със 7 т., следва Швеция с 6, а Гърция е с 2.

Група D

Тимът на Босна и Херцеговина беше без селекционера си Ивайло Петев, който е с COVID-19. И отстъпи пред Франция с 0:1. Антоан Гризман донесе победата на световните шампиони в 61-ата.

Казахстан пък успя да вземе точка в Украйна - 1:1.

Франция е убедителен лидер със 7 т., а след три ремита Украйна е на второто място. Финландия има 2, а Босна - 1.

Група F

Фаворитите вкараха по четири гола на по-слаби опоненти. Това не важи в пълна сила за двубоя Австрия - Дания (0:4). Очакваше се равностойна битка и бе такава само до 58-ата минута.

След това „червеният динамит“ избухна в рамките на 16 минути. Два гола реализира Олсен, а по един Мееле и Хойберг. Така в 74-тата мин резултатът бе 4:0.

Израел си тръгна от Молдова с 4:1, а Шотландия разгроми с 4:0 Фарьорските о-ви.

Дания е с пълен актив от 9 т., Шотландия има 5, а Израел и Австрия са с по 4.

Група I 

Най-чаканият мач днес бе Англия - Полша (2:1). Островитяните бяха напът отново да изпуснат спечелен мач. Хари Кейн откри от дузпа в 19-ата, а тимът му доминираше. В 58-ата обаче Джон Стоунс направи грешка и Модер изравни.

Пет минути преди края Хари Магуайър осигури безгрешен старт за „трите лъва“ - 9 точки от 3 срещи.

Тимът на Полша, който бе лишен от Роберт Левандовски, е втори с 4 т.

Унгария удари Андора с 4:0 и събра 7, а Албания е с 6 след 2:0 на терена на Сан Марино.

Група J

Северна Македония записа най-голямата победа във футболната си история. И показа защо е на Евро 2020. А Германия нямаше загуба у дома от 2001 г. насам (1:5 срещу Англия). Цели 35 мача.

На стадиона в Дуисбург Горан Пандев откри в 45-ата. В 63-тата Лерой Сане изработи дузпа и Илкай Гюндоган изравни. Последва пропуск на Тимо Вернер, а в 85-ата Елиф Елмаз зарадва македонците.

Това бе последният квалификационен мач за Йоахим Льов, който ще напусне след Европейското.

Още един интересен резултат в тази група - Армения продължи победната си серия с 3:2 над Румъния. Двубоят в Ереван бе много вълнуващ, всичките пет гола паднаха след 55-ата мин. 

Сперциян откри, но гостите набързо стигнаха до обрат с голове на Цицалдау в 62-рата и 72-рата. Упорството на арменците се увенча с успех в края. Хароян изравни в 87-ата, а две минути по-късно Барсегян реализира за 3:2 от дузпа.

Исландия най-сетне спечели - с 3:1 в Лихтенщайн.

Армения е №1 до есента с 9 т., Северна Македония и Германия имат по 6 т., а Румъния и Исландия - по 3. Поне началото в тази група е интересно.