Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако не успявате да намерите в книжарниците романа "Калуня-каля" на Георги Божинов, то е поради простата причина, че първоначалният тираж се изчерпи за десетина дни. Но не унивайте, издателство "Хермес" вече пусна допечатка на книгата и тя всеки момент ще бъде по рафтовете.

Георги Божинов (1924-2004)

Новината за бързо свършилия тираж всъщност е много добра, защото от години насам подобни неща не са се случвали с българска книга. А тази, както вече писахме, е публикувана за пръв път през 1988 г. и после скрита поради необясними от днешна гледна точка причини. Четящите българи трябва от сърце на благодарят на писателя Деян Енев, който преоткри великолепния роман на починалия през 2004 г. Георги Божинов, както и на издателство "Хермес", което се нагърби с отпечатването и разпространението на този забравен шедьовър.

Днес, когато четенето на литература е занимание за посветени, да допечатваш тираж на българска книга е постижение, достойно за уважение. А романът "Калуня-каля", разказващ за родопските помаци по времето на Априлското въстание, наистина ще заеме полагащото му се място в най-високите лавици на литературната ни история. 

 

Ключови думи

Коментари

всъщност тиражите на петима-шестима съвременни писатели се изчерпват за месец, дори за две седмици, така че не е чак толкова зле сега положението. въпросът е какво правят другите :)))

к

Уникална книга , уникален Георги Божинов!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.