Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мълчалив протест организираха пред сградата на общината в Елхово кандидати за народни представители от „Републиканци за България”-Ямбол. Причина за него е административният произвол и политическата дискриминация, демонстрирани от елховския кмет Петър Киров, който се явява и областен координатор на ГЕРБ в Ямбол.

„Вече две седмици кметът ни бави умишлено и отказва да издаде разрешение за поставяне на рекламните ни материали“, заяви ръководителят на републиканците и водач на листата в областта Георги Славов.

Той каза, че искането е внесено на 12март 2021 година. На 17 март 2021г., след като не е получен никакъв отговор от страна на община Елхово, представител на формацията прави лично проверка в центъра за обслужване на граждани. Служителка от центъра му заявява категорично, че такова разрешение на партията няма да бъде издадено. Не е връчен обаче и отказ, какъвто е необходим по законовия ред.

„Това е чиста проба административен произвол, с цел умишлено да ни се провали предизборната кампания“, каза още Георги Славов.

Кметът на община Елхово е издал заповед, с която регламентира поставянето на агитационните материали.

В нея няма забрана за разполагането им по стълбове за улично осветление, каквото е искането на републиканците. Въпреки това кметът не се е произнесъл по искането им.

„Наложи се да отнесем въпроса до РИК, които го препратиха пак на кмета по компетентност, който пък от немай къде ни изпрати формален отговор уж да сме доуточнявали нещо. Разрешение и до днес няма, в същото време кампанията е към своя край“, твърдят представители на "Републиканци за България", обяснявайки причината за протеста си.

По думите на Георги Славов това е грубо нарушение на изборното законодателство с цел да се попречи на Републиканци за България свободно да упражнят правото си, гарантирано от Изборния кодекс.

„Познавам Петър Киров много добре, 12 години сме правили заедно избори докато бях в ГЕРБ. Тогава проблем нямаше да се поставят същите материали на същите стълбове, като на тях беше и снимката на кмета. Сега изведнъж има проблем. Не мога да определя случващото се по друг начин освен като политическа репресия“, категоричен е Георги Славов.

„Това е нагледен пример защо слоганът ни е: „За държава с правила!”, допълни той. За да не може никой да злоупотребява със закона, за да не може никой да злоупотребява с правилата, за да не може да си позволяват подобна политическа репресия и подобно погазване на закона“, каза още водачът на 31-ви МИР-Ямбол.

Повече на сайта на ПП "Републиканци за България".

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Ален

Покажете на Мафията че сте сила и няма да се предадете без бой бъдете все така сплотени !! Вярваме във вас

Елхово

Това е чиста проба административен произвол, с цел умишлено да ни се провали предизборната кампания

Фокус

Пречат сега, но още една седмица само, после няма да съществуват. Правителството ще се сменя

Прислугите

Слугите на Бойко Борисов не знаят какво е да спазваш правилата и действат както им скимне, защото някой им е дал картбланш

Смяна

Да бъде освободен от поста си незабавно, това не е човешко поведение. След 1 седмица сменяме правителството и тогава този кмет бъде уволнен дисциплинарно

Воля

Абсолютно съм съгласен, такива пречки не бива да се допускат особено по време на избори

Аспект

Всичките кметове от партия ГЕРБ са такива, помним бившият кмет на Пловдив Иван Тотев и той правеше подобни номера

Бъдеще

Такива нагли хора заслужават да бъдат изведени насила от Кметсвото и да отговаря за последствията си.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.