Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Хората ще решат на референдум дали България да влезе в еврозоната, или да се запази валутният борд. Това се посочва в програмата на партия „Българско лято", която бе обсъдена от идеолога Васил Божков и експертите от Националния съвет на формацията Петър Стойнов, Тодор Ангелов, Николай Йончев и Валери Младенов. Днес се излъчи поредният видеоразговор, на който бяха представени приоритетите в сферите на икономиката, финансите, енергетиката и дигитализацията.

По време на срещата спецовете обявиха, че каквото и да решат гражданите, относно влизането в еврозоната или оставането във валутния борд, партията има необходимия експертен потенциал, за да управлява финансите на страната.

Икономическата платформа предвижда още слагане на край на практиката на сегашните управляващи да се прави „ремонт на ремонта". Ще се промени Законът за обществените поръчки, за да се спрат нарушенията при възлагане на различни дейности. Бизнесът ще се подкрепи чрез директни данъчни облекчения, каквито са предвидени и за младите семейства.

По време на разговора Васил Божков направи разкрития как се източват частните пенсионни фондове:

„Много са източени през последните години и аз знам как и защо. Техните инвестиции са за усвояване на средства и източване на фондовете. Примерно инвестираш в една компания, която струва нула, но плащаш огромна сума и парите ги получаваш обратно. Такива случаи има много. Трябват по-строг контрол и строга регулация“, посочи той.

В момента възвращаемостта от фондовете е едва 0,8%, посочиха експертите, но Васил Божков се усъмни дори в този процент.

„Това е въпрос на стъкмистика и не знам дали парите на хората изобщо стоят“, каза той.

Сред приоритетите на партията е и развитието на безопасната ядрена енергетика. С нея се гарантира евтин ток и сигурност за държавата, а в същото време се запазва природата чиста. Зеленатата енергия също ще се развива, но основно на локално ниво. От „Българско лято" представиха и пионерен за България проект – в акваторията на Черно море ще се изградят ветропаркове. Според специалистите този потенциал е равен на този на АЕЦ „Белене".

„Българско лято“ залага и на пълна дигитализация на администрацията:

„Така ще осъществим нашето обещание за нулева корупция по ниските нива. Когато всичко е дигитализирано, чиновникът няма как да ти поиска подкуп, няма на кого да предложиш подкуп. Ще постигнем две цели: по-лека и бърза работа на бизнеса с администрацията и прекратяване на корупцията на ниските и средните нива“, разкри Васил Божков.

Той е водач в две листи за изборите с №14 в бюлетината. Партията влезе по-късно в кампанията, но нарастващата подкрепа я прави почти сигурен участник в следващото Народно събрание.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.