ВМРО изпълни дълга си пред българските граждани в 44-ото НС. Тръгваме към следващия мандат със заявката за по-високи доходи, сигурност за всеки българин, отстояване на християнските ценности и запазване на традиционното семейство.

Това бяха посланията, които заместник-председателят на ВМРО и председател на групата в 44-тото Народно събрание Искрен Веселинов отправи от трибуната на парламента по време на последното заседание. Той направи и отчет за свършеното от народните представители от групата, като постави акцент на повишените доходи в сектор сигурност, образование, изпълненото обещание за 300 лв. пенсия, държавната помощ за всяко дете чрез данъчни облекчения на родителите, безпрецедентното доверие в Българската армия, постигнато чрез работата на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, защитата на правата на длъжниците от банките и ЧСИ, прекратяването на фигурата на вечния длъжник и битката за запазване на нормалността и на традиционното семейство и християнските ценности, които са под непрекъсната атака от пролиберални идеологии.

Прилагаме и пълния текст на декларацията, прочетена от Искрен Веселинов в последния ден от работата на 44-тия парламент:

Уважаема госпожо председател, дами и господа,

Изминаха четири години, в които имаше много добри и много не толкова добри неща. Ще започна с лошите - тези четири години бяха белязани с перманентни кризи. Бяха белязани с разделение и политическо противопоставяне, каквото рядко е имало в историята ни. С постоянен опит да се събори управлението, за да се предизвикат предсрочни избори и неистово нежелание да се приемат резултатите от вече проведените. С война между институциите, със скандали, с бойкот на парламента. Единственото, което липсваше в тези години е съзнанието за общо бъдеще, диалог и смирение пред негово величество народа.

Това статукво, статуквото на скандала и омразата формира у мнозина българи усещането за свободно падане, продължи да ерозира в тях чувството за държавност и създаде общ негативен знак върху т. нар., политическа класа на България. Тези разочаровани хора са готови да срещнат с „осанна" поредния политически месия, който със сигурност ще разпнат на кръста на разочарованието си много скоро. Защото градивните неща в управлението се случват бавно, изискват подготовка, а резултатите често идват не при този, който ги е започнал. Затова е важна приемствеността и уважението към заслугите на другия. Чувството за историзъм. Надявам се, в следващия парламент да има много повече място за него.

И в името на историзма ще спомена някои от най-важните моменти за нас, от ВМРО в тези четири години. Успехи, с които се гордеем и, които постигнахме с много усилия. Те именно осмислят нашия престой във властта, заради тях търпяхме хулите на настървени за власт субекти, заради тях заплатихме и с част от политическата си популярност, но не съжаляваме.

На първо място това е разбиването на посттоталитарното статукво, утвърдило трипартиен модел от голяма лява партия - БСП, голяма дясна - в момента ГЕРБ и етническата партия ДПС за балансьор. ОП измести Движението от третата позиция и дебалансира системата. Блокирайки границата с Турция преди вота през 2017 г., не допуснахме в парламента да влезе и втора етническа партия - ДОСТ - пряко под влиянието на неоосманиста Ердоган.

Така за първи път в посттоталитарна България национално-патриотичните формации бяха официално включени в управленската коалиция.

Напразни бяха опитите на ДПС да „етикират" управлението като „ксенофобско" и „фашистко". Така че до голяма степен европейската заслуга на нашето управление е, че показа, че патриотизмът не е една стигмирана идеология, не е нещо, което трябва да седи в ъгъла и да се плашат системните партии с него, а е идеология, която пробива статуквото в Европа. Статукво - засега либерално, което донесе на същата тази Европа много беди и е на път да я превърне дългосрочно в бойно поле на радикалния ислям. Какви ще са разрушителните ефекти върху психиката на милиони хора и обществото като цяло във връзка с текущия антисемеен, налагащ джендъризъм експеримент, също предстои да видим.

Патриотичните формации можем да се гордеем с това, че за първи път след 10.11.1989 г. преобърнахме (заедно с партньорите си) някои тенденции в политиката на България, които бяха част от „либералния консенсус" и бяха следвани все едно кой е в управлението. Тези реперни за нас политики бяха:

1. Доходите.

Преодоляхме философията на постната пица и в три поредни години осигурихме ръст на доходите от над 10%.

  • минималната работна заплата от 510 лв. вече е 650.
  • в сектор образование заплатите се удвоиха.
  • в други, като сигурност и здравеопазване ръстът е далеч над 40% - минималната пенсия от 168 вече е 300 лв. - 84% ръст.
  • подпомагаме всички пенсионери под линията на бедност.
  • въведохме семейно подоходно облагане. Всяко българско дете ще получава подкрепа от държавата по 450 лв. Годишно през данъците на своите родители.

2. В името на нормалността, семейството и децата бяхме коректив на властта

  • Спряхме ратификацията на Истанбулската конвенция;
  • Спряхме антисемейната Стратегия за детето;
  • Изменихме ЗСУ в полза на семействата и се борим за неговата пълна отмяна;
  • Блокирахме ратификацията на СЕТА и запазихме България от проникване на ГМО;
  • Постигнахме нулев мигрантски натиск към България.

3. Гарантирахме независима външна политика, бранеща националните интереси и работеща в защита на българите зад граница.

За нас като Патриоти от особено значение са успехите на каузи, които изработихме ние:

  • Каузата на българщината в Македония винаги е била водеща. Чрез участието си в управлението успяхме да наложим курс, нетърпящ историческите фалшификации и антибългарската кампания на Скопие. Въпреки външния натиск. Вярваме, че е въпрос на време измислената теза на македонизма да ерозира и да бъде възстановена историческата истина за българския произход на населението там.
  • Извоювахме признаването на статута на национално малцинство на българите в Албания, а подобни усилия полагаме и за Косово.
  • Подкрепяхме българската общност в Западните покрайнини.
  • Защитихме българите в Украйна, когато бяха заплашени от административно раздробяване и асимилация;
  • Облекчихме процедурата по издаването на т.н. „синя карта" и работна виза за българите от трети страни (това подпомогна нашите сънародници от Украйна, Молдова, Северна Македония и др.)
  • В борба за допълнително национално самочувствие внесохме промени в Кодекса на труда относно кирилицата, която е български принос за световната цивилизация. След дебати заедно с експертите изработихме ново наименование на празника - „24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност".

5. Дадохме импулс за опазване на националната сигурност и повишаване на отбранителните способности.

Десетилетният упадък на системите за национална сигурност превръщаше страната ни в територия без възможност за защита, организъм без имунна система. Чужди държави създаваха партии, НПО-та и контролираха вероизповедания без някой да окаже съпротива. Армията се занимаваше с постоянни съкращения и периодично рязане и продаване на военна техника, съставът бе ниско платен и дълбоко деморализиран.

За ВМРО основна цел бе да противодействат на тези процеси.

Започна цялостна реорганизация на сектор Отбрана, основана на принципа, че за изграждането на боеспособна армия е необходима съвременна техника, обучен състав и мотивирани военнослужещи.

Сега интересът на младите хора към армията нарасна. Социалния статус бе повишен. С целия комплекс от мерки беше преобърната тенденцията за намаляване на числения състав на армията.

6. Истината за интеграцията на маргинализираните цигански общности.

Бумът на маргиналните цигански общности е демографски проблем, защото изкривява етническата структура на населението. Икономически проблем е, защото тези хора не желаят да работят. Социален, защото са превърнали в начин на препитание източването на фондовете за подкрепа на нуждаещи се. Еманацията на този проблем обаче е въпрос на национална сигурност, защото се формират зони на беззаконие и терор над мирното население, което е недопустимо в европейска България.

ВМРО първи поставихме на висок глас този проблем, замазван от политическата коректност и използван предизборно от нечистоплътни политици. За нас интеграцията не е способ българите да бъдат обучени в търпимост към циганските набези и безобразия, а процес, основан на учене, труд и социализация.

  • Спряхме всички социални помощи в семейство, чиито деца не ходят на училище;
  • Върнахме 40 хил. деца в клас и въведохме задължителна детска градина за децата над 4 години.
  • Спряхме помощите на безработни, ако не полагат труд, не се квалифицират и социализират.
  • Въведохме наказание „Труд в полза на обществото" за нарушители рецидивисти.

7. Водихме борба за правата на гражданите и потребителя.

  • Нашата голяма битка в полза на обикновените хора беше приемането на Закон, който да сложи край на фигурата „доживотен длъжник". Внесохме заедно с партньорите си ЗИД на Закона за задълженията и договорите за приемане на 10-годишна абсолютна давност. Той беше единодушно подкрепен в залата на Народното събрание и ще облекчи съдбата на стотици хиляди българи, когато влезе в сила след 6-месечния преходен срок.
  • Ограничихме произвола на ЧСИ-та и колекторските фирми.
  • Спряхме рекета на комуналните дружества при присъединяване на нови абонати чрез промени в ЗУТ
  • Разрушихме оковите на хазартната зависимост за стотици хиляди българи.
  • Защитихме в Закона за административно регулиране на икономическите дейности при търговията с нефт и нефтопродукти - правата и интересите на малките и средни търговци на горива и спасихме бранша от фалит.

Всичко описано доказва, че ВМРО не просто участвахме във властта, не просто посрещахме предизвикателствата и работихме добре, ние поставихме начало на важни промени в много жизнено важни сфери. Ние се опълчихме на инерцията и на натрупаните десетилетия негативни тенденции и започнахме да ги преодоляваме. Считаме, че след нашето участие в управлението България е по-независима, по-бранеща националните си интереси и по-вярна на духовните традиции, които ни правят българи!

Тоест, че ние от ВМРО в парламента изпълнихме докрай дълга си пред българските граждани, които им гласуваха доверие през далечната 2017 г.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!