Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, заедно с кандидати от великотърновската листа на партията, на която е водач, разговаряха със земеделски производители от Полски Тръмбеш и района. "За разлика от другите политици, вас ви виждаме редовно и не само по избори", обърна се към Цветанов мъж, продаващ стоката си на пазара в Полски Тръмбеш.

„Българските плодове, зеленчуци, мляко, сирене, кашкавал и др. са прекрасни, вкусни и чисти, но в момента, като държава, ние не си защитаваме продуктите. Страната ни е един от най-големите вносители на сухо мляко, докато качествените родни продукти изнасяме за външни пазари“, коментира Цветан Цветанов с хората. Производителите не срещат разбиране и опора от страна на държавата, споделиха земеделци, а също и местен пчелар.

„Това ще се промени“, категорични бяха водачът на листата с номер 21 и представителите на Полски Тръмбеш в нея - авторитетният ветеринарен лекар д-р Красимир Кирилов, предприемачът Мартин Димитров, както и великотърновската учителка по химия и биология Снежана Стефанова, която също е родом от Полски Тръмбеш.

Силната електорална подкрепа на хората в общината е важна, за да можем да постигнем това, от което българските градове и населени места имат нужда – подкрепа за селскостопанските производители и малкия бизнес, бързо и ефективно административно обслужване, работещи в полза на хората институции, стопяване различията между изостаналите и развитите региони у нас. Това коментираха със симпатизантите от Полски Тръмбеш кандидатите за народни представители.

„Ще дадем превес на малките ферми. Семейните земеделски стопанства са гръбнакът на европейското земеделие, затова са в нашия фокус. Ще работим за тяхното подпомагане и събирането им в организации на производителите. Предвидени са механизми за лесен достъп до целево финансиране. Ще се балансира достъпът на стопанствата и до подкрепа с европейски средства“, категоричен бе Цветан Цветанов.

По думите на кандидатите за народни представители, присъствието на повече български храни на пазара и постигане на къса верига за доставки от производителя до щанда са сред основните цели. Т. нар. „къса верига“ осигурява по-висока изкупна цена на производителя, стимулира местното производство и намалява броя на посредниците.

В програмата на "Републиканци за България" са предвидени законови мерки, които защитават здравето на потребителите и на нацията, стимулират иновативното земеделие и зелените технологии в производството.

Пред свои съграждани д-р Кирилов и Мартин Димитров обясниха още, че в програмата на партията е предвиден механизъм за превенция, защита и управление на рисковете в растениевъдството, животновъдството и горския сектор. Той ще осигури мерки за справяне с кризи, пазарни смущения, пандемии и бедствия, като гарантира бързо и справедливо обезщетение за производителите.

По-късно в сряда, в предизборния щаб на "Републиканци за България" в Полски Тръмбеш, се състоя среща с местни членове и симпатизанти, на която водачът на листата представи кандидатите в нея.

„В лицето на тези личности имаме многообразие от компетенции и познания, това е един млад, експертен и много силен отбор“, категоричен бе Цветанов.

Заедно с д-р Кирилов, Мартин Димитров и Снежана Стефанова, с местните жители разговаряха също кандидатите Борислав Ангелов, Андрей Маринов, Иван Станев, Николай Драков.

„Всичко при нас е в много лошо състояние – инфраструктура, здравеопазване, социални услуги… Вярваме, че след влизането ви в парламента, някой най-после ще обърне внимание на община Полски Тръмбеш“, казаха местни жители.

„Работя много с хора в населените места на общината и мога да кажа, че настроенията за промяна са огромни, хората много разчитат на нас“, потвърди бизнесменът Мартин Димитров, който е девети в листата на ПП „Републиканци за България“.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Порция

Да произвеждаме наша продукция и да я продаваме на нашия пазар ще е най доброто решение

Ренесанс

Длъжни сме да възвърнем качеството и продукцията на нашето земеделие. Сегашната управа го унищожи, сега е време ние да го подновим

Чушкопек

Съсипаха на производството ни надделя, трябва ни реформа в това отношение незабавна

Промяна

Фокусирали сте се в проблем, който засяга всички ни и е полезно да се оправи

хмммм

Страната ни е голям производител на мляко, плодове и зеленчуци и на нашият пазар има чужда стока! Бива ли такова нещо?

Централа

Слава Богу, време беше някой да помисли за този казус, изключително важна тема която се нуждае от поправяне

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.