След четири поредни загуби "Левски" най-сетне надви "Славия" - 1:0 на "Герена" от Първа лига. Победният гол реализира Найджъл Робърта в 85-ата минута с глава.

Центрира му от свободен удар юношата Марин Петков, който влезе като смяна след почивката и това се отрази.

Преди дни "Славия" спечели най-старото столично дерби за Купата, както и предишните три сблъсъка през миналата година.

В началото домакините претендираха за нарушение и съответно картон на вратаря на "белите" Светослав Вуцов срещу Робърта, но съдията Георги Давидов прецени, че синът на Вили Вуцов е действал по правилата.

В 8-ата минута Здравко Димитров удари греда с удар отдалеч, а по-късно повтори това, като беше и по-близо до гола.

През второто полувреме "Славия" заигра по-добре и имаше възможности да открие резултата. Радослав Кирилов изскочи на добра позиция пред вратата, а Звонимир Микулич парира опита му. Малко след това стражът едва не стана причина за комичен автогол.

"Левски" отново разчиташе в атака най-вече на Димитров. В 65-ата топката облиза рамката зад Микулич след опит на Димитър Рангелов. На отстращната врата Вуцов имаше намеси.

Малко след това теренът стана бял и за двата отбора бе все по-трудно да се надиграват. "Славия" не успя да отвърне след поредния за "сините" спасителен го на Робърта.

"Левски" е седми - на 4 т. от шестия ЦСКА 1948 четири кръга преди края на първата фаза. "Славия" остава на 12-ото място, на 2 т. от дъното.