"Берое" победи ЦСКА-София с 1:0 в 22-ия кръг на Първа лига и поднесе подарък на треньора си Димитър Димитров. Херо записа историческо постижение - двубоят бе под номер 471 за него в българския футболен елит, което го прави №1 в историята.

Бургазлията изпревари Георги Василев-Гочето.

Единственият гол реализира Мартин Камбуров в 87-ата минута от дузпа. Въпросът е дали имаше 11-метров удар, нещо, в което видеопотворенията не убедиха, напротив. Остава впечатлението, че вратарят Густаво Бусато не препъва Фал от домакините, който търси контакт с него.

Малко след това гол на "червените" не беше зачетен заради "тънка" засада.

ЦСКА-София, начело с треньора си Бруно Акрапович, хвърли вината за загубата върху съдията Драгомир Драганов. 

Срещата вървеше към равенство, което щеше да е най-справедливият резултат. Чисти голови положения нямаше, двата отбора разчитаха на удари и центрирания в търсене на гола. Почти липсваха добре изградени атаки, на всеки втори-трети пас следваше грешка.

Жорди Кайседо застраши два пъти беройци, те пък тестваха Бусато с изстрели, но не се виждаше как ще падне гол в която и да е от двете врати до ситуацията в края на двубоя.

По-рано днес ЦСКА 1948 победи "Ботев" (Враца) с 1:0 с гол на Галин Иванов в 76-ата от дузпа - в друга доста постна продукция.

Така четири кръга преди края на първата фаза и преди паузата заради националните отбори, ЦСКА-София остъпи второто място, изоставайки на 9 т. от "Лудогорец". Със същия актив като "червените" е "Локомотив" (Пловдив).

"Берое" се утвърди на петото място, а ЦСКА 1948 се завърна на шестото, като има 2 т. повече от "Черно море".