"Левски" няма да спечели трофей и този сезон - "сините" отпаднаха на четвъртфинал за Купата на България след 1:2 срещу "Славия" на стадиона в "Овча купел".

Двубоят си струваше само в последните минути, когато паднаха и трите гола. В 77-ата Питър Макрилос, който преобразява "белите" тази година, откри резултата. "Левски" изравни с поразяващ удар на юношата Марин Петков в 86-ата. Той влезе като смяна малко преди това и стреля от 20-ина метра.

В 89-ата обаче домакините откраднаха топката и изведеният отдясно на атаката Калоян Кръстев също заби красив гол с топовен шут - 2:1.

В останалата част двубоят бе предимно битка на тежкия терен. В края на първото полувреме съдията Радослав Гидженов спести втори жълт картон на Димитър Рангелов от "Славия", който влезе грубо в глезена на Симеон Славчев.

Началото на срещата бе за "Славия". Андреа Христов можеше да открие с глава, а малко след това и Рангелов шутира опасно, но топката пак профуча край рамката.

Нататък "Левски" изравни играта, но след обрата във Враца в събота за първенство днес изглеждаше трудно разпознаваем. Това е първа загуба на тима от началото на годината. Сега ще води битка за попадане в топ 6.

"Славия" победи столичния си съперник за четвърти пореден път - през 2020 г. и трите дербита отидоха в актива на "белите". А от 1949 г. насам "сините" не са печелили срещу този съперник за националната купа. Финалът за трофея през 2018-а бе спечелен от "Славия".

В неделя двата състава се срещат и за шампионата - на "Герена".

"Славия" се присъедини към "Лудогорец" и "Арда" на полуфиналите, а последният четвъртфинал ЦСКА-София - "Ботев" (Враца) е в четвъртък. Веднага след това по "Диема Спорт" ще бъде теглен жребият.