Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компанията Facebook работи върху нова версия на една от социалните си мрежи - Instagram, която да е подходяща и за деца под 13-годишна възраст, съобщи BuzzFeed.

В момента при регистрация потребител в Instagram трябва да посочи, че е над 13, или че профилът е на дете, но управляван от възрастен.

Сега обаче работата по платформа за най-малките става приоритет за екипа на социалната мрежа.

Разликата ще бъде основно в множеството допълнителни защити за малчуганите, така че да могат възможно най-безопасно да ползват социалната мрежа.

Според експертите трябва да се обърне особено внимание на комуникацията между децата и рекламите, с които биват облъчвани онлайн.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.