Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Социалната мрежа Instagram въвежда нова политика за комуникацията между тийнейджъри и възрастни чрез платформата, съобщи The Verge. Възрастните няма да могат да пишат лични съобщения на лица под 18 години, които не са ги последвали.

В добавка дори когато подрастващите последват някого, ако той е показал "потенциално съмнително поведение" (т.е. ако често пише на потребители под 18), тийнейджърите ще получават предупредително съобщение, ако разменят лични реплики с него.

Съобщението, което непълнолетните ще получават,  ще им припомня, че не трябва да се чувстват принудени да отговарят на даден възрастен и да внимават при "споделянето на снимки, видеа и информация с някого, когото не познават."

Възрастните, които се опитат да пратят на случаен тийнейджър съобщение, ще бъдат информирани, че не могат да правят това, освен ако той не ги последва сам.

Най-младите потребители ще могат и да докладват, и директно да блокират възрастните. 

Новите функции ще се появят още този месец в някои държави, а "скоро" ще са налични на платформата в цял свят.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.