Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания Facebook обяви ново приложение - лека версия на популярната социална мрежа Instagram, която ще е по-малка и ще ползва по-малко данни.

Новият app е насочен към потребители в развиващи се страни, които имат възможност да ползват само по-евтини смартфони и чийто интернет не е неограничен, както е в голяма част от западния свят.

Instagram Lite ще бъде само 2 мегабайта, вместо над 30, и ще бъде пуснат в 170 държави.

Всички основни функции са налице - споделяне на снимки и видеа, редактиране, добавяне на стикери, IGTV, алгоритмите за препоръчване. Но има и уловки - липсват важни функции като т.нар. dark mode (който пести много батерия на OLED дисплеи и натоварва по-малко очите), както и криптиране от край до край. Тази функция все още не е налице и на основното Instagram приложение, но се очаква скоро.

Леката версия освен това ще бъде само за Android - няма да се предлага за iPhone и iPad.

Новото приложение е в отговор на исканията на потребители, основно защото Instagram има все повече функции и става все по-тежко за стари устройства.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.