ЦСКА-София - "Лудогорец" и "Арда" (Кърджали) - "Славия" са полуфиналните двойки в турнира за Купата на България, отреди тегленият в студиото на "Диема Спорт" жребий.

В тази фаза мачовете са по два на разменено гостуване. Първите са на 6-7 април, а реваншите - на 13-14 април.

По-рано днес ЦСКА-София стана последният полуфиналист с разгромно 4:0 над "Ботев" (Враца) на стадион "Българска армия". Това бе първи двубой на врачани с новия треньор Веселин Великов, заменил подалия оставка след 1:3 срещу "Левски" Антони Здравков.

Хеттрик реализира новото попълнение Жорди Кайседо с попадения в 11-ата, 39-ата и 75-ата минута.

Бисмарк Чарлз също се разписа - в 78-ата.

Един измежду "Арда" и "Славия" ще спори за отличието. Предводителят на състава от Кърджали Николай Киров спечели купата с "Ботев" (Пловдив) през 2017 г. "Белите" пък триумфираха на следващата. През 2019-а "Ботев" на Киров бе сразен от "Локомотив" с Бруно Акрапович.

Босненецът огорчи и ЦСКА-София на финала - през 2020-а.

Сега той излиза срещу най-силния отбор в България. През миналия месец "Лудогорец" спечели с 1:0 за първенство и взе важна битка срещу съперника си в надпреварата за титлата.

За Купата обаче ЦСКА-София никога не е отпадал от "орлите" - "червените" три пъти са били крайни победители. Разградчани не са печелили турнира от 2014 г.