В нов Кодекс на труда ще бъдат регламентирани гъвкаво работно време и дистанционна работа. Предвидено е изграждането на платформа за прогнозиране на работните места на бъдещето и необходимите за тях умения. В политическата програма на ГЕРБ „България следващо поколение“ е заложено и да няма повишаване на данъците. 

Това заявиха пред колектива на предприятието от шивашката индустрия „Петров текстил“ във Велико Търново кандидатите за народни представители от листата с №28 на ГЕРБ - СДС Станислав Стоянов, проф. д-р Любомира Попова, Росица Димитрова и Христо Стоев.

В момента Северна България изостава с около 30 % от южната част на страната, която се развива с бързи темпове благодарение на инфраструктурата на 21-ви век. Автомагистралите и свързаната с тях инфраструктура в Северна България да бъдат изградени е приоритет на премиера Борисов. Програмата „България следващо поколение“ предвижда строителството на 500 км магистрали и скоростни пътища. До 4 години ще завърши доизграждането на магистралите „Хемус“ и „Европа“, както и скоростната отсечка Видин – Ботевград, обясниха кандидатите на ГЕРБ за 45-ото народно събрание.

„Всички говорим за доходи, а във Великотърновския регион инвестиции могат да се привлекат най-вече със завършването на АМ „Хемус“ и изграждането на АМ „Русе – Велико Търново“. Като прибавим и терминала за интермодален транспорт в Горна Оряховица, железопътния възел и летището, което ще се разработи занапред, смятам, че Великотърновският регион е обречен на успех“, посочи Станислав Стоянов.

Кандидатите от ГЕРБ - СДС допълниха, че когато се говори за оцеляване, доходи и криза, трябва да се знае, че от премиера Бойко Борисов и правителството са договорени за следващите 9 години 58 млрд. лева за българската икономика и възстановяването след COVID-кризата. 

„Тези средства ще се влеят във всички сектори на обществения живот и икономиката. Това е огромен ресурс, който ще изисква добро управление и да се насочи към инфраструктура, социални услуги, образование, здравеопазване и др. Тези мерки и средства ще помогнат да излезем от кризата“, поясниха кандидатите за народни представители. 

Политиката на ПП ГЕРБ е насочена в помощ на предприемачите. 

„Важно е да оказваме подкрепа на бизнеса, защото, ако се запази заетостта, ще има благоденствие за всички. Много се направи през последната година в условията на криза чрез мерките 60/40, „Запази ме“ и др. Правителството на ГЕРБ управлява страната в най-трудните години на пандемия, която създаде сериозни изпитания - икономически, психически и здравни, но доказа, че се справя успешно и води страната по правилния път“, поясни Христо Стоев.

С постановление, влизащо в сила от 1 април, правителството удължи до края на месец май действието на мярката за запазване на заетостта - „60/40“. Също до края на май продължава и схемата за помощ „80/20“. Тя действа в туризма, транспорта, също за хотели и ресторанти. Там освен парите по „60/40“ се изплащат и по 290 лева за всяко запазено работно място.

До края на юни се удължава и мярката „Запази ме“ за компенсиране на заети от затворените бизнеси, като по нея се осигуряват допълнителни 24 милиона и 600 хиляди лева от еврофондовете.

Мярката „Запази ме“ обаче се удължава до края на юни. По нея служителите от затворени бизнеси получават компенсация 75 на сто от осигурителния си доход.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!