Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подписа споразумения за партньорство с „Обединени земеделци“ и Съюза на репресираните от комунизма „Памет“.

Документите бяха парафирани и от председателите на „Обединени земеделци“ – Петя Ставрева, и на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“ – Лиляна Друмева. Двете организации декларираха своята подкрепа към политиките на ГЕРБ и призовават всички свои членове и  симпатизанти на подкрепят партията на предстоящите на 4 април парламентарни избори. 

„В лицето на коалицията ГЕРБ-СДС ние виждаме силен застъпник на евроатлантическите ценности. Вярваме, че можете да завършите стартирала вече модернизация и икономическо развитие на България. Призоваваме нашите членове на 4 април да гласуват разумно, защото тези избори са много важни за бъдещето на страната“, заяви председателят на „Обединени земеделци“ – Петя Ставрева.

Бойко Борисов и "Обединени земеделци", водени от Петя Ставрева.

„Да подпомагаме земеделието винаги е бил един от най-важните ни ангажименти. Затова и сме се старали да извършваме плащанията към стопаните авансово, за да бъдат напълно спокойни за поминъка си. Общото между нашите партии е, че държим много на евроатлантическата ориентация на страната. Голям успех в тази посока бе влизането в Банковия съюз и чакалнята на Еврозоната. За да приемем еврото обаче, има още много работа да се свърши и никой друг не може да се справи с тази задача – освен нас“, коментира председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов.

Лидерът на Съюза на репресираните от комунизма „Памет“ Лиляна Друмева беше категорична след подписването на споразумението, че евроатлантическата ориентация на България няма алтернатива.

„Разчитаме на Вас да запазите именно тази посока на развитие“, отбеляза Друмева.

„Дължим на всички репресирани от комунизма българи и техните наследници да продължим да утвърждаваме демократичните ценности у нас“, подчера Борисов и изтъкна някои от най-важните успехи през изминалия 4-годишен управленски мандат. 

„Диверсифицирахме газовите доставки, модернизирахме армията си, влязохме в чакалнята на Еврозоната, повишихме доходите и пенсиите, инвестирахме милиарди в образованието, върнахме над 50 000 деца в клас. Също така организирахме най-успешното председателство на Съвета на ЕС. Лидерите на всички страни пристигнаха в България, за да засвидетелстват уважението си към нас“, завърши той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!