Неизряден павилион на мястото на токовия удар, който уби момче в столицата, вече е временно затворен. Интересни са обаче перипетиите, през които се стига до това - най-вероятно временно положение, и които описва бТВ.

Както Клуб Z писа, започналото прокурорско разследване на смъртта на 16-годишно дете трябва да установи чия е вината. Същевременно се появиха разнопосочни информации, че 5 са незаконните павилиони, част от тях - на територията на община "Триадица", друга  на територия, която е на болница "Св. Иван Рилски". 

Главният архитект на София Здарвко Здравков се закани, че затварят и петте, защото са незаконни. Обаче колегата му от община "Триадица" арх. Иван Шишков, който подаде оставка, обяви, че по странен начин павилионът с незаконния ток е вписан в кадастъра.

Така или иначе само преди два дни бТВ показа след зрителски сигнал, че една от будките на мястото отново работи. Този обект е един от двата върху имот на болница "Св Иван Рилски".

Павилионът се намира до този, чието електрозахранване уби човек. Той е и един от петте, за които на 17 февруари и кметицата на София Йорданка Фандъкова обяви, че подаването на ток е в нарушение.

И тогава става нещо интересно - от телевизията вчера звънят да питат общинската администрация защо обектът работи. Малко след обаждането, към 15 ч. павилионът затваря. Не отваря и на следващата сутрин.

От Голямата община заявяват пред бТВ, че са издали указания към район "Триадица" в 7 дневен срок да съставят констативни протоколи с цел премахване на обекта, но такива засега не били получили. От "Триадица" пък твърдят, че процедурата по премахване се съобразява с... разследването на прокуратурата (би трябвало двете да са съвсем различни производства и да нямат нищо общо, б.р.).

И всичко е точно...

От фирмата – собственик на обекта заявиха за бТВ, че са закупили бизнеса преди месеци, а павилионът съществувал близо 10 години и по старите законови изисквания е бил изряден. Обясниха, че сега отново затварят, но само временно, след обаждане от болницата.

Оттам отказват коментар.