Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Регионалното развитие е дълъг процес. Това, което заложим сега като правилни решения, ще се случи след едно-две поколения. Една от нашите политики е да инвестираме в образованието", коментира в предаването „Още от деня“ по БНТ кандидатът за депутат от 23-ти и 25-и МИР-София на "Републиканци за България" и декан на Геолого-географския факултет на Софийския университет доц. Климент Найденов.

По думите му съвсем спокойно могат да се създават университетски кампуси в цялата страна и младите хора от Северозападна България да остават в региона и да учат там, като най-важното е бизнесът да казва от какви кадри има нужда, за да се откриват такива специалности.

„Правителственият план за развитие на България не е добър. Констатациите в него са доста неверни. За нас парите от европейските фондове, с които ще се подпомага възстановяването от COVID кризата, трябва да бъдат разпределяни справедливо и да достигат до всички хора. Трябва да има много сериозна децентрализация в държавата, което не се случва“, обясни доцентът.

„България не инвестира в човешкия капитал в последните 30 години“, категоричен е той.

Найденов е на мнение, че регионалното развитие е сбор от всички политики и инвестирането на средства трябва да бъде целенасочено.

„Трябва да създаваме нови предприятия, които да карат хората да остават по родните си места. В момента се създават индустриални зони, но за тях няма нужната и качествена инфраструктура. Има две неща, които са критична част от регионалното развитие на всяка една държава - това са здравеопазването и образованието“, припомни той.

„От "Републиканци за България" ще наблегнем на развитието и инвестирането по региони точно на здравеопазването и образованието“, каза още кандидатът за народен представител.


Повече информация ще откриете на сайта на ПП "Републиканци за България".

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.