Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До края на десетилетието ще можем да се „телепортираме“ дигитално до някой друг човек в другия край на света. Това обяви основателят на Facebook Марк Зукърбърг в технологичния подкаст The Information's 411.

„Имаме технологията, която ти позволява да комуникираш, и това може с различно качество да ти помогне да видиш какво се случва и при другия човек. Но има нещо магично в това да имаш усещането за присъствие, усещането че си там с друг човек, и всичко психологическо, което следва от това“, коментира Зукърбърг.

Той разкри и детайли за бъдещите очила за виртуална и добавена реалност на Facebook, за които се въртят слухове още от закупуването на Oculus Rift през 2014 г. Според него те имат потенциала да заменят компютъра или смартфона за много комуникационни задачи.

„Вместо да звъниш на някого, или да правиш видеочат, можеш просто да щракнеш с пръсти и да се телепортираш, седиш там, те са на техния си диван, и имаш усещането, все едно сте заедно.“

Facebook Reality Labs е името на екипа, който ще разработва тези очила. Oculus се развива добре и все още е топ играч на пазара за виртуални очила, но изследователският екип няма особени успехи в последните години. Въпреки това Зукърбърг е сигурен, че продуктът ще е готов преди 2030 г.

Коментари

....

Я па тоя! Че я видим таз работа...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.