Всяка политическа сила, опитваща се да отклони страната от евроатлантизма, е опонент на ПП „Републиканци за България“. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ Горан Благоев, кандидат за народен представител от ПП „Републиканци за България“, водач на листата на партията в 23-и МИР-София и координатор на сектор "Демографски, етнически и религиозни проблеми".

Благоев отбеляза, че е избрал да стане част от тази партия, защото именно тя най-пълно съответства на идеите, които е отстоявал през целия си съзнателен живот.

„В „Републиканци за България“ има много хора, които не са част от статуквото досега, а смятам, че и самият Цветан Цветанов не е част от това статукво вече близо 2 години, и ако някой го следи ще забележи, че през този период той израсна изключително много и като изказ, и като поведение“, посочи Горан Благоев.

По думите му, това е единствената открита партия, за което се знае от къде точно идва финансирането ѝ. Според Благоев, в ситуацията, в която България се намира, всички политически формации са длъжни да намерят общия език, защото тепърва предстои много тежко време за страната особено от икономическа гледна точка, заради пандемията.

Днес членове на „Републиканци за България“ заедно с председателя Цветан Цветанов поднесоха венец и цветя пред мемориала край сградата на Народното събрание, възпоменаващ събитията от пролетта на 1943 г. - спасяването на българските евреи от фашистките концлагери през Втората световна война.

Това не е еднократен акт, а процес, в който участват представители на цялото българско общество, включително и изтъкнати парламентаристи. Процес, който е в израз на исторически кодираната у българите толерантност, която възприема другия като свой, преследвания - като брат. Днес, ние от „Републиканци за България“ се преклонихме пред паметта на жертвите на Холокоста и  нашите предци, участвали в спасяването на българските евреи и пред паметта на отишлите си от този свят български евреи, които участваха в съграждането на съвременна България.

В поклонението участваха д-р Горан Благоев, водач на листата в 23 МИР в София, доц. Климент Найденов - кандидат за народен представител в 23 и 25 МИР, Александър Кючуков от 23 МИР,  Деян Нинов от 25 МИР и координатор на партията за район „Люлин“; Иван Анчев, водач на листата в 14 МИР-Перник; Теодора Димова, член на Изпълнителния съвет на ПП „Републиканци за България“, както и Огнян Бакъров, Дарин Спасов и Пламен Пелтеков, също част от листите на Републиканци за България за предстоящите парламентарни избори.

„Спасяването на българските евреи е акт, който издига достойнството на малката българска нация високо над други, просветени и богати нации и държави, които нямаха смелостта да се изправят срещу мощната машина на нацистка Германия“, заяви председателя на партията Цветан Цветанов, а Горан Благоев припомни: „Прекланяме се и пред паметта на евреите от Вардарска Македония и Беломорска Тракия, които България нямаше възможност да спаси, но и напомняме, че и в тези български предели имаше не малко достойни българи, които се опитваха да облекчат участта на тамошните еврейски общности“.

Още от ПП "Републиканци за България" ще откриете в сайта на партията.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!