Въпросите, повдигнати от херцога и херцогинята на Съсекс - Хари и съпругата му Меган Маркъл - в интервюто им пред Опра Уинфри, "особено тези за расата", са притеснителни. Това заявяват в официална позиция от Бъкингамския дворец.

От британското кралско семейство подчертават:

"Въпреки че някои спомени могат да варират, те се приемат много сериозно и ще бъдат разгледани от семейството в тесен кръг."

Меган разказа пред американската водеща, че е имало "тревожни коментари за това колко тъмна може да е кожата на детето, когато се роди". Малкият Арчи Уиндзор-Маунтбатън е първото дете на актрисата от смесен брак и внука на кралицата. Те очакват второ дете - дъщеричка.

"Хари, Меган и Арчи винаги ще бъдат много обичани членове на семейството", подчертават от кралското семейство.

Меган разказа още, че Бъкингамският дворец е отказал да предостави закрила на детето ѝ, каквато е традицията. Тя имала и мисли за самоубийство по това време. Били й отнети паспортът, шофьорската книжка и ключовете, не й бил даден достъп до психологическа помощ, сподели още тя.

Съпругът й Хари, с когото се отказаха от титлите си и двойката се премести в родната й Калифорния, пък подчерта, че никой от семейството му не ги е защитило от таблоидите.