ЦСКА-София се разграничи от политическите амбиции на почетния си президент и "червена" легенда Димитър Пенев с официална декларация.

Стратега попадна в листата на "Воля" и НФСБ за предстоящите парламентарни избори, а вече имаше и медийни изяви за вота.

Клубът от стадион "Българска армия" реагира по следния начин на това: 

"Армейци,

Клубът категорично декларира своята позиция, че не се ангажира с участие в предстоящата предизборна кампания.

Косвено или пряко, ние не желаем името на институцията ЦСКА да се свързва с кандидати, партии, коалиции, обещания и т.н.

Всеки, свързан по някакъв начин с клуба ни, както е случая с почетния президент г-н Димитър Пенев, е направил своя избор да участва в политическия живот на страната сам и по собствена воля, като този акт не е съгласуван с ръководството на клуба.

Уважаваме правото на всеки да изрази гражданската си позиция и политическа пристрастност, стига това да не намесва и обвързва името ЦСКА в предизборни битки, интриги и други политически схеми и конфигурации."

Пенев е под №6 в столичния 23-ти МИР. Това е номерът от футболната му кариера. В листата на коалицията е и бившият му съотборник Петър Жеков, който не е обвързан с постове в ЦСКА-София.

Други "червени" също ще участват в изборите на 4 април. Георги Георгиев-Гецата и Христо Марашлиев (настоящ треньор и син на Димитър Марашлиев, друг славен съекипник на Пенев и Жеков) ще опитат да станат депутати от БСП.

При социалистите е и величието на "Левски" от 80-те години Емил Велев-Кокала, който преди дни прие да стане старши треньор на закъсалия "Нефтохимик".