ЦСКА-София представи поредно ново попълнение тази зима - 26-годишния защитник Мено Кох, нидерландец, който досега обличаше екипа на белгийския „Ойпен“.

Любопитно е, че бранителят е взет броени дни след афишираното намерение на собствениците Гриша Ганчев и Юлиян Инджов да спрат издръжката на клуба и да прехвърлят акциите.

Кох е висок 195 см. Той е сравнително популярно име в родината си.

„Кох бе набелязан за трансфер още през лятото на миналата година, но тогава клубът му отказа да го продаде. През декември двете страни възобновиха преговорите и сега те бяха финализирани от изпълнителния директор Пламен Марков и оперативния щаб на червените“, се казва в съобщението на сайта на ЦСКА-София.

„Новото попълнение премина успешно медицински прегледи днес и ще се включи в следобедното занимание на тима. Мено Кох е роден на 2 юли 1994 г. и е продукт на школата на ПСВ Айндховен, с който сключва дългосрочен професионален договор. С „филипсите“ печели титлата и суперкупата на страната през 2016 г., но основно се изявява в дублиращия тим, където показва удивителна резултатност, отбелязвайки 17 гола.

Кариерата му в страната на лалетата продължава в Утрехт и НАК Бреда, с които записва 61 мача и 3 попадения в Ередивизие“, пише още клубът.

С белгийския си тим, в който прекара година и половина, Кох изигра 40 двубоя в първа дивизия, вкарвайки 3 гола, като е носил и капитанската лента.