ЦСКА-София победи "Черно море" с 1:0 от 18-ия кръг на Първа лига и вече е само на три точки от лидера "Лудогорец" - идната събота е сблъсъкът между двата отбора в Разград.

По-рано днес "орлите" загубиха с 2:3 от "Локомотив" (Пловдив).

ЦСКА-София спечели много трудно и не предложи почти нищо като игра, но изпраща с усмивка и оптимизъм напрегната седмица, в която собствениците Гриша Ганчев и Юлиян Инджов обявиха, че се оттеглят от клуба.

Единствения гол реализира новото попълнение Жорди Кайседо - футболистът, привлечен за заместник на пратения в "Ростов" Али Соу. Той се разписа красиво в 68-ата минута с глава след отлично центриране на Тиаго Родригеш. Това е първият му гол в официален мач. 

Двубоят бе преобладаващо грозен и на моменти дори скучен за гледане. Изобилстваха нарушения, разправии, разпокъсана игра, битка...

Чисти голови положения нямаше. Преди почивката "Черно море" отправи няколко опасни удара. След антракта ЦСКА-София започна да действа малко по-организирано и повече да задържа топката.

След гола "червените" нямаха особени проблеми да удържат аванса си, гостите направиха само една добра атака, при която централните защитници на ЦСКА-София реагираха бързо и спряха опасността.

В неделя са двубоите "Берое" - "Славия" и "Етър" - "Левски", а в понеделник "Царско село" приема "Ботев" (Пловдив).