В условията на пандемия и цели 35 години след смъртта му, знаменитости почетоха с близо 4 часов live stream рождения ден на Клиф Бъртън. Покойният,  но обичан и издиган в култ до днес басист на "Металика" е роден на 10 февруари 1962 г. 

За обожателите на Клиф виртуалното събитие после бе качено и в YouTube.

Бъртън бива помолен да се присъедини към "Металика" през 1982-ра, след като бандата го вижда с неговата група Trauma.

Той обаче не иска да се мести в Лос Анджелис и така завинаги "Металика" става група от Сан Франциско - всички се местят при "планината".

Изумителният Клиф свири в първите три студийни албума - Kill 'Em All, Ride The Lightning и Master Of Puppets, като съавторства на много класики като Ride The Lightning, For Whom The Bell Tolls, Fade To Black, Creeping Death, Master Of Puppets.

И, разбира се, на този шедьовър - Orion (който в случая е с напомпан бас, б.р.).

Животът му трагично завършва на 24 г. при катастрофа с тур буса на бандата на 27 септември в далечната 1986 г. в Швеция. Въпреки отминалото време, днес фейсбук групи обединяват феновете на Клиф.

Както е известно, замяна на Клиф в групата е друг любимец на милиони - Джейсън Нюстед. Той е в състава до 2001 г., а после е заменен - до ден-днешен, от Робърт Трухильо. 

Освен, че бащата на Клиф се превърна в истинска знаменитост и доживя до съвсем скоро, през 2018 г. рожденият ден на музиканта - 10 февруари, е обявен официално за "Ден на Клиф Бъртън" от управата на окръг Аламида, Калифорния.

Що се отнася до споменатия live stream, изданието blabbermouth.net съобщи, че той е организиран от Никълъс Гомес, а сред гостите бяха приятелката на Клиф - Корин Лин, Майк Бордин (Faith no More), Джон Маршал, който е замествал Джеймс Хетфийлд на китарата в "Металика" и др.

Ако ви се потапя в спомени - освободете си малко време и го изгледайте по-горе.