Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Рей Бъртън - легендарният "талисман" на "Металика" и баща на покойния им басист Клиф Бъртън, е починал на 94 г.

Новината бе потвърдена от сестрата на Клиф Кони във фейсбук профила й.

"Да ви уведомя, че баща ми почина миналата сряда. Почивай в мир, тате", написа дъщерята на Рей и сестра на митичния бас китарист.

Според информациите през юли 2017 г. той е бил на 92 г., т.е. в момента е бил минимум на 94, пресмята изданието https://ultimateclassicrock.com.

През септември Рей посети култовия концерт на "Металика" със Симфоничния оркестър на Сан Франциско S&M2, където един от гвоздеите бе изпълнението от Скот Пинджъл на митичното соло на Бъртън - Anesthesia (Pulling Teeth) на контрабас.

След шоуто Рей се е срещнал с Пинджел.

"Каза ми, че се е просълзил по време на солото - казва Скот. - От цялото преживяване това беше най-якото - да го чуеш от бащата и да осъзнаеш какво означава за него."

Клиф Бъртън почина при катастрофа на 27 септември 1986 г. след излизането на албума Master of Puppets и вече 4 десетилетия феновете на "Металика" му отдават огромна роля за успеха на бандата.

"Той можеше да види това да се случва... Чувстваше, че се справят добре - казва Рей в  интервю през 2016 г. - Веднъж каза на майка си и на мен, че ще ни купи 2 къщи, когато нещата се подобрят", спомняше си Бъртън-старши.

Преди няколко години стана ясно, че Рей финансира обучение по музика в някогашното училище на Клиф в Кастро Вали, Калифорния.

Оригиналните членове на "Металика" буквално обичаха синовно Рей. Ето речта му при въвода им в Залата на славата:

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.